Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ατύχημα του Γκροζάν στη Μόντσα – Δείτε το…

Αν και οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν κανονικά, είχαμε το ατύχημα του Ρομάν Γκροζάν. Αυτό στάθηκε η μία από τις δύο αιτίες, η άλλη ήταν η βροχή, για να έχουμε την πολύωρη διακοπή στη διαδικασία στην πίστα της Μόντσα. Όλα έγιναν, όταν ο Γάλλος γλίστρησε κι έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του για να κάνει δύο φορές τετακέ.

Μπορεί να γλίτωσε τις μπαριέρες ισάριθμες φορές, όμως είχε κλαταρισμένο το πίσω δεξί ελαστικό του. Γεγονός που τον άφησε εκτός από το Q1, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει την προσπάθειά του. Μάλιστα, μέχρι τότε είχε προλάβει να γράψει χρόνο 1:43.355, τη στιγμή που το 107% του πρώτου χρόνου στο Q1 ήταν 1:42.416.

Έτσι, θα πρέπει να πάρει το… πράσινο φως για να τρέξει στον αυριανό αγώνα. «Νομίζω ότι οι συνθήκες δεν ήταν αρκετά καλές για να βγούμε εκεί έξω. Έκανα το παράπονο στον γύρο εξόδου, λέγοντας ότι υπήρχε πάρα πολύ νερό και πως δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα.

Η πρώτη προσπάθεια ήταν εντάξει και στη δεύτερη έχασα το μονοθέσιο χωρίς λόγο. Δε θα έπρεπε να έχουμε βγει καθόλου και είμαι αρκετά ειλικρινής σε αυτό», δήλωσε ο Γκροζάν, μετά το ατύχημά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ