Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από τον Panathinaikos στον Παναθηναϊκό μέσα σε έξι λεπτά

-Γράφει ο Ηλίας Λιβάνιος

Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στα πρώτα 60΄ ενάντια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο οι αγώνες τελειώνουν στα 90΄ και οι πράσινοι κατέρρευσαν στο διάστημα από το 68΄ μέχρι το 74΄, όπου δέχθηκαν 3 γκολ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με το που δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Αντούριθ έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξαναμπεί στο ματς και να μην καταφέρει καν να αποφύγει έστω την ήττα.

Ήταν σαν να πάτησε το κουμπί της…εξαφάνισης από τον αγωνιστικό χώρο και έτσι οι Βάσκοι σε ρυθμό προπόνησης σκόραραν τρεις φόρες και βρίσκονται με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σίγουρα ρόλο στην ήττα έπαιξε και η ανωτερότητα της 6ης καλύτερης ισπανικής ομάδας (βάσει της περσινής κατάταξης), η οποία μπορεί για 60΄ να ήταν αγνώριστη, ωστόσο με την είσοδο του ταλαντούχου Ινάκι Γουίλιαμς έφερε το ματς τούμπα και επιβεβαίωσε την ποιότητα της

Βέβαια οι Ισπανοί πιστοποίησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την αδυναμία που έχουν στα εκτός έδρας ματς, ωστόσο κατάφεραν και έκαναν την δική τους υπέρβαση σκοράροντας 3 φορές σε ματς μακριά από την Ισπανία.

Πέρα από την πικρία της ήττας, για τον τρόπο που ήρθε, αξίζει να σημειωθεί πως το δίδυμο Χουλτ-Λουντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και τελικά βγήκε σε καλό για τον Παναθηναϊκό που δεν κινήθηκε άμεσα για να αντικαταστήσει τον Εμποκού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μετατοπιστεί από τον πάγκο και το κέντρο ο Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής ο πολυτιμότερος πράσινος.

Ο Φιλανδός μάλιστα με τις εμφανίσεις του έχει αναγκάσει τους ανθρώπους του τριφυλλιού να επισπεύσουν τις διαδικασίες της ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο είναι το μόνο που λήγει το καλοκαίρι του 2018, μαζί με αυτό του Ροντρίγκο Μολέντο (για τον οποίο μένουν μόνο οι υπογραφές για να παραμείνει πράσινος μέχρι το 2020).

Από κει και πέρα ο Γκιγέρμο Μολίνς πιστοποίησε για ένα ακόμη αγώνα ότι μπορεί να αποτελέσει μια αρκετά αξιόπιστη εναλλακτική πίσω από τον βασικό φορ, ο οποίος θα είναι ο Τσάβες και έτσι αναμένεται να πάρει ουσιαστικά τον ρόλο του Σεμπάστιαν Λέτο.

Εξάλλου στα πρώτα τρία ευρωπαϊκά ματς μετράει 1 γκολ, 2 ασίστ και αρκετό πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες, δείγμα του ότι έπιασε τόπο η πρώτη καλοκαιρινή προετοιμασία που έκανε μετά από δύο χρόνια.

Βέβαια για βασικός φορ ενός μεγάλου Παναθηναϊκού δεν είναι, ενώ δεν μπορεί να παίξει σε υψηλό τέμπο για περισσότερα από 60΄, κάτι που φάνηκε και στο ματς με την ομάδα του Κίκο Θιγάντα.

Γενικότερα δεν είναι ότι υπήρχαν αρνητικοί πρωταγωνιστές, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι μέσα στο οδυνηρό εξάλεπτο η ολιγωρία άνηκε σε όλη την ομάδα, απόρροια της κούρασης.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κρατήσει μονάχα τα 60΄ και η κατρακύλα στην Ευρώπη συνεχίζεται, όσο και εάν η σημερινή εικόνα ήταν θετική.

Κατρακύλα για την οποία δεν ευθύνεται φυσικά ο Ουζουνίδης, ο οποίος με πενιχρά μέσα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και προσπαθεί να περάσει την νοοτροπία “panathinaikos” στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ