Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Δίκαιη η απόφαση για τον Λεβαδειακό»

Για την απόφαση της ΕΠΟ να μείνει ο Λεβαδειακός στην Σούπερ Λιγκ μίλησε ο Δημήτρης Βαγιάκος, με τον νομικό σύμβουλο των Βοιωτών να χαρακτηρίζει «δίκαιη» την σχετική εξέλιξη. 

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την απόφαση της ΕΠΟ: «Παρόλο που δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση, νομίζω ότι τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα νομικά από την αρχή. Υπήρχε μία απόφαση της ΕΠΟ από το 2015, η οποία έλυνε το θέμα των ποινών με τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται σε βάθος τριετίας. Αυτή την απόφαση την είχε πάρει πρώτα η Super League σε συνεννόηση με την ΕΠΟ και αυτή την πρόταση την είχαν υποστηρίξει οι ίδιες οι ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ηρακλής.

Για τη σεζόν 2015-16 σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, όποια ομάδα δεν λάμβανε  αδειοδότηση  η ποινή αφορούσε  περιορισμούς στις  μετεγγραφές, για τη περίοδο 2016-17 υπήρχαν  τρεις λόγους υποβιβασμού, ενώ για τη σεζόν που έρχεται  εξέλειπαν οι τρεις λόγοι και όποια ομάδα  δεν πάρει άδεια  υποβιβάζεται. Επομένως αυτή η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της  ΕΠΟ  θεωρείται δίκαιη και οι ισχυρισμοί του Ηρακλή που εκφράστηκαν  στην ακροαματική διαδικασία δεν ευσταθούσαν νομικά.

Για το γεγονός πως ο  Ηρακλής πήρε τους βαθμούς στον αγωνιστικό χώρο: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και οι κανόνες που το διέπουν. Δεν μπορούμε να τους παρακάμψουμε. Δεν μπορεί ο δηλ οι ομάδες ο Λεβαδειακός να πληρώνει εφορία, να πληρώνει  ΙΚΑ και γενικά όλες τις υποχρεώσεις του και ο Ηρακλής πχ να παίρνει παίκτες δανεικούς παίκτες  από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ κ.τ.λ., δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορεί επίσης μια ομάδα να λέει επίσημα ότι χρωστάει 3,5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν χρόνο στην Α’ Εθνική, όταν γνωρίζουμε ότι έχει εισπράξει τουλάχιστον άλλα 2,5 εκατομμύρια.

Δηλαδή ο Ηρακλής είχε ένα άνοιγμα 6 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε έναν χρόνο και αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη είναι δική του στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Ήμασταν σωστοί στις υποχρεώσεις μας , ενώ κάποιοι δεν ήταν. Ο κανονισμός είναι σαφής και η απόφαση ολόσωστη. Θεωρώ λοιπόν, πως  είναι νομικά σωστή η απόφαση να παραμείνει ο Λεβαδειακός στη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα έχει αρχίσει ήδη προετοιμασία ενώ θα ανακοινωθούν και οι προσθήκες για την ερχόμενη σεζόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ