Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Για… πρώτο δείγμα, θετικό” – ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Για πρώτο φιλικό κάποια δείγματα γραφής της δουλειάς που ξεκίνησε πριν 12 ημέρες στον ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς φάνηκαν ευδιάκριτα στην νίκη επί της Τουμπίζε .

Κυρίως επιθετικά, καθώς αμυντικά ο Δικέφαλος δεν ζορίστηκε και ιδιαίτερα από τη βέλγικη ομάδα, που μπορεί να είναι χαμηλής δυναμικότητας αλλά όχι …μπυραρία σαν αυτές που προτιμούνται συνήθως…για πρώτο φιλικό της χρονιάς.

Επιθετικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ του Στανόγεβιτς προσπαθεί να πιέσει και να κλέψει την μπάλα με δυναμισμό με δύο και τρεις παίκτες να στήνουν παγίδες στους αντιπάλους για να πάρουν την κατοχή.

Ο ΠΑΟΚ του Στανόγεβιτς προσπαθεί να τελειώσει φάσεις με δύο, τρεις ή το πολύ τέσσερις μπαλιές και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι παίζει με δύο επιθετικούς -που θα πρέπει ωστόσο να βγάλουν περισσότερες συνεργασίες- και θέλει, όπως συνέβαινε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο από τους ακραίους του να ανεβαίνουν ψηλά.

Αυτοί που θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις που φέρνει το 4-4-2  ο Στανόγεβιτς είναι οι κεντρικοί χαφ.

 Εκεί χρειάζονται περισσότερες αλληλοκαλύψεις καθώς σε φάσεις που χάθηκε η μπάλα στον άξονα δημιουργήθηκαν αμυντικά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ.

Στην ουσία οι μέσοι είναι που θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να προσαρμοστούν στα πλάνα του Σέρβου τεχνικού.

Συνήθως ο ΠΑΟΚ πέρυσι αγωνιζόταν με τρεις στον άξονα και αυτή η αριθμητική διαφοροποίηση είναι φυσικό να τους κάνει να μην νιώθουν ακόμη τουλάχιστον τόσο άνετα

Ατομικά λίγα νέα συμπεράσματα προέκυψαν από το  σημερινό φιλικό. Πολύ περισσότερο επειδή το… νέο αίμα ο Ντοριάν Λεβέκ δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του στην προθέρμανση και ο Δημήτρης Λημνιός έπαιξε μόνο για 10΄.

Επιγραμματικά, ο  Πρίγιοβιτς, που πέτυχε το πρώτο, ανεπίσημο έστω, γκολ της χρονιάς, είναι σταθερή αξία, ο Κλάους έχει πλέον περισσότερο σύνθετο ρόλο ως δεύτερος επιθετικός.

Ο Δεληγιαννίδης πήγε καλά και στα δύο άκρα της άμυνας του Δικεφάλου. Οι κεντρικοί χαφ, είπαμε, πρέπει να δουλέψουν περισσότερο τις συνεργασίες τους, όπως και τα εξτρέμ.

Ο Μπίσεσβαρ έδειξε την ποιότητα του και την καλή τεχνική του, ο Ζάιρο παλεύει για να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα.

Για τους νεαρούς τερματοφύλακες Μελίσσα και Σιαμπάνη που μοιράστηκαν το χρόνο και τους αμυντικούς περισσότερα συμπεράσματα θα βγουν στο επόμενο φιλικό με τη, σαφώς ανώτερη από την Τουμπίζε, Γάνδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ