Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Λύγισε» στην Προύσα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Τουρκία, αφού ηττήθηκε με 3-0 σετ (25-15, 25-16, 25-23) από την Μπούρσα και έτσι έμεινε μακριά από την κατάκτηση του Challenge Cup. Δεν μπήκαν στο ματς στα πρώτα δύο σετ οι ερυθρόλευκες, το “πάλεψαν” αλλά δεν έφτανε στο τρίτο. 

Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς γνώρισαν την ήττα με 3-0 στον δεύτερο τελικό με την τουρκική ομάδα (στο πρώτο είχε νικήσει 3-2 με επική ανατροπή) και δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το Challenge Cup, που θα ήταν ο πρώτο ευρωπαϊκός τίτλος για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ των «ερυθρόλευκων». 

Ο Ολυμπιακός έφθασε πιο μακριά από ποτέ στη διοργάνωση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να νικήσει την ομάδα από τη γειτονική χώρα που είναι πανίσχυρη, αλλά άφησε μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Ο αγώνας

Παρά το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού (7-8), η Μπούρσα ανέβασε την απόδοσή της από εκεί και πέρα στο πρώτο σετ, “σημάδεψε” την Λαζάρεβιτς και έφτασε με άνεση στο 25-15 για το 1-0. 

Μέχρι το 11-9 ακολούθησε στο σκορ στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός, αφού τα λάθη στην υποδοχή στη συνέχεια, επέτρεψαν στην Μπούρσα να ανεβάσει τη διαφορά της και να φτάσει με άνεση στο 25-16 και στο 2-0 στα σετ.

Οι παίκτριες του Κοβάσεβιτς έδειξαν πως ήταν αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για όλα στο τρίτο σετ, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα στο ξεκίνημα (5-7), ενώ παρότι στο υπόλοιπο του σετ υπολείπονταν έναν με δύο πόντους, ισοφάρισαν σε 21-21. Με την έδρα να τις “σπρώχνει”, οι Τουρκάλες αν και αγχώθηκαν στο φινάλε, έφτασαν εν τέλει στο τελικό 25-23 και έκαναν δικό τους το τρόπαιο του Challenge Cup.

Τα σετ: 25-15-25-16, 25-23 

Μπούρσα: Γιλντιρίμ 10, Σορόγλου 4, Κιρντάρ 1, Ντα Σίλβα 21, Πρόκοπιτς 10, Χόρβατ 16/ Σαριόγλου / Τσιχάν, Ιντσέ 1, Χατίπογλου, Αλπαϊράκ. 

Ολυμπιακός: Γιώτα 3, Λαζάρεβιτς 13, Μαλασάι 4, Λαμπρούση 2, Χριστοδούλου, Χίπε 7, Κονόμι/ Κοκκινάκη, Βλαχάκη 3, Τέζα, Εμμανουηλίδου 1 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ