Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτή η ενδεκάδα δεν χάνει…

Του ΗΛΙΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Τα μεγάλα παιχνίδια τα «καθαρίζουν» συνήθως οι παίκτες με προσωπικότητα. Στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες – ηγέτες που τον οδήγησαν σε μία καθαρή νίκη με 2-0 με την οποία ανοίγει ορθάνοιχτα η πόρτα του τελικού. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε σε καλή βραδιά τον Γλύκο και ορεξάτο τον Ουάρντα.

Οι δυο τους όμως δεν έφταναν… Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα θεμέλια της συμμετοχής του στον τελικό με τους:

ΜΟΛΕΝΤΟ: Ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν «βράχος» και ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες. Στη φάση του πρώτου γκολ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και σκόραρε.

ΖΕΚΑ: Έκανε ένα ουσιαστικό και μεστό παιχνίδι, παρ’ ότι δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο τέταρτο. Έκλεψε πολλές μπάλες, ανέκοψε αντεπιθέσεις και έτρεξε και για τον Κουρμπέλη που δεν τα πήγε καλά.

ΜΠΕΡΓΚ: Δεν έκανε την ζημιά στον ΠΑΟΚ ως σκόρερ, αλλά ως δημιουργός. Από δικές του ενέργειες προήλθαν τα δύο γκολ, ενώ κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

ΧΟΥΛΤ: Ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού». Άψογος αμυντικά και με πολλά ανεβάσματα στην επίθεση. Είχε δυνάμεις και γενικά ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πως έχει καλύτερη φυσική κατάσταση από τον αντίπαλο του.

ΛΕΤΟ: Ο «λαβωμένος» Αργεντινός κάνει τη ζημιά ακόμα και όταν παίζει 15 λεπτά. Έχει την προσωπικότητα να «χτυπάει» όταν πρέπει. Το γκολ που πέτυχε είναι μαξιλάρι ασφάλειας για την ομάδα του εν’ όψει της ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός με την ενδεκάδα που παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει νικήσει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οπότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτή η ομάδα δεν χάνει. Για να έχει βέβαια διάρκεια ένα κλαμπ πρέπει να έχει και βάθος στο πάγκο του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ