Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο περνούν από την Αθήνα

Την Αθήνα επέλεξε για να διεξάγει το διήμερο συνέδριο της η ECA (Εuropean Club Association). Μάλιστα για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι η Ομοσπονδία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, μέσα από την οποία διεκδικούν διαχρονικά μεγαλύτερο μερίδιο της… πίτας για δικό τους όφελος.

Παράλληλα η UEFA και η FIFA που έχουν αποδεχτεί την επιρροή της στο παιχνίδι, έχουν στείλει τους δικούς τους εκπροσώπους στο συνέδριο.

Αυτές τις δύο ημέρες θα συζητηθούν αλλαγές, που αναμένεται να επηρεάσουν τον τρόπο που είναι δομημένο το Champions και το Europa League.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της UEFA για τις τέσσερις ομάδες στο σεντόνι που θα βγάζει και η 4η του ranking και τι αυτό μπορεί να σημαίνει άμεσα για τις ελληνικές ομάδες, εκπρόσωποι των μεγάλων ελληνικών συλλόγων κλήθηκαν στην εκδήλωση, ώστε να παρακολουθήσουν κι εκείνοι τις αλλαγές, που αναμφίβολα μελλοντικά δύναται να μεταβάλουν (μάλλον προς το αρνητικό, εφόσον ευνοούν τις χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά στο ranking της UEFA) και την δική τους παρουσία στις εν λόγω διοργανώσεις.

Να τονιστεί πως είναι τέτοια η σημαντικότητα του εν λόγω συνεδρίου, που την UEFA εκπροσωπεί ο υπεύθυνος των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Τζόρτζο Μαρκέτι.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι προτάσεις και οι επιθυμίες της ECA δεν γίνονται πάντα αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά από την άλλη, η UEFA, πλέον, θέλοντας και μη, δεν μπορεί να γυρίζει την πλάτη στους δυνατούς του αθλήματος, οι οποίοι πρωτοστατούν στις αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ