Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη η Μπιανκόνι του Ολυμπιακού

Η Ιταλίδα περιφερειακή αναδεικνύεται κορυφαία στην ευρωπαϊκή ήπειρο για δεύτερη διαδοχική χρονιά, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι κατέκτησε με την Ιταλία το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο, και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Αναδείχθηκε 2η σκόρερ στο Βελιγράδι και η 6η καλύτερη σκόρερ στο Ρίο, όντας η καλύτερη αθλήτρια της Ιταλίας και στις δύο διοργανώσεις.  Με το σκουφάκι του Ολυμπιακού η Ρομπέρτα Μπιανκόνι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και την 4η θέση στην Ευρωλίγκα την περασμένη σεζόν.

Στους άνδρες κορυφαίος πολίστας αναδείχτηκε ο Σέρβος Φίλιπ Φιλίποβιτς, που κατέκτησε με την Εθνική του ομάδα του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. 

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, η Κατίνκα Χόζου και ο Άνταμ Πίτι αναδείχτηκαν κορυφαίοι κολυμβητές, ενώ η Τάνια Κανιότο και ο Τζακ Λόφερ πήραν τον τίτλο στις καταδύσεις. Η Ρωσίδα Νατάλια Ισένκο αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια στην συγχρονισμένη κολύμβηση, ενώ στην ανοιχτή θάλασσα το ολλανδικό δίδυμο που κατέκτησε τις πρωτιές στους Ολυμπιακούς του Ρίο, Φέρι Βέερτμαν και Σάρον φαν Ρούβενταλ πήραν τα βραβεία σε άνδρες και γυναίκες αντιίστοιχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ