Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Η πρώτη «κούπα» της χρονιάς

Ένα χρόνο μετά τη μονομαχία τους στη Σύρο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δίνουν δεύτερο ραντεβού σε τελικό Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο κάτοχος του περσινού τίτλου της διοργάνωσης υποδέχεται τους πρωταθλητές για τον τίτλο του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” 2017 που θα είναι και ο πρώτος από τους τρεις εγχώριους τίτλους της σεζόν. (Τελικός Λιγκ Καπ «Ν.Σαμαράς» 2017, 28/1, 19.30, Sport24.gr).

Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και στην 4η παρουσία του σε τελικό στοχεύει στην κατάκτηση του τέταρτου τίτλου στη διοργάνωση μετά το 2016 στη Σύρο, το 2015 στη Γλυφάδα και το 2013 στο Βραχάτι.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι αήττητοι στο “Μελίνα Μερκούρη” την εφετινή σεζόν όπως και στο πρωτάθλημα μετά την 14η αγωνιστική, ενώ στο ίδιο γήπεδο για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ.

Στην Α΄φάση της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Κηφισιά και 3-0 τον Ηρακλή Χαλκίδας, ενώ στον ημιτελικό την περασμένη Τρίτη πάλι στο “Μελίνα Μερκούρη” απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με νικη 3-1 σετ.

“Περιμένουμε να το σηκώσουμε”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σλόμπονταν Μπόσκαν, δήλωσε: “Είναι ο πρώτος τελικός για την ομάδα μας τη φετινή σεζόν και θα παίξουμε για να κερδίσουμε τον τίτλο, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο μας.

Θέλουμε να δείξουμε την ποιότητα μας και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και να σηκώσουμε το τρόπαιο.

Περιμένουμε και χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων μας σε αυτό το ματς γατί η παρουσία του μας δίνει πάντα μεγάλη ώθηση.

Είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.  Όλοι οι παίκτες και όλα τα μέλη της ομάδας περιμένουμε αυτόν τον τελικό”.

Δεύτερη παρουσία για πρώτο τίτλο

Ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό της διοργάνωσης στοχεύει στον πρώτο του τίτλο και στον τέταρτο συνολικά στο ανδρικό βόλεϊ μετά το νταμπλ (Πρωτάθλημα – Κύπελλο) τη σεζόν 2014-15 και το πρωτάθλημα του 2016.

Ο δικέφαλος στο πρωτάθλημα έχει δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ νίκησε 3-0 την Ορεστιάδα και 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Στον ημιτελικό την περασμένη Τετάρτη νίκησε με 3-0 σετ τον Ηρακλή. Nα σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου διαγωνίου, Σάσα Στάροβιτς αλλά δεν υπολογίζεται για τον τελικό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, δήλωσε: “Ο τελικός είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους υπόλοιπους. Οι αγώνες τίτλου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Θα θέλαμε να είμαστε πλήρης αλλά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Γκόμεζ κάναμε πολλά εναλλακτικά πλάνα. Η ομάδα έχει ανταποκριθεί θετικά σε δύσκολές καταστάσεις και έχει αντέξει. Θα γίνει σκληρός αγώνας.

Θέλουμε το Λιγκ Καπ όπως και όλους τους τίτλους της σεζόν αλλά ο σχεδιασμός που κάναμε μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ έχει στόχο να κορυφώσουμε στο πρωτάθλημα»”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ