Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Μπασκόνια αποτελείωσε την Μπαρτσελόνα

Η Μπασκόνια δεν δυσκολεύτηκε να περάσει από το «Παλαού Μπλαουγκράνα», επικρατώντας της πληγωμένης Μπαρτσελόνα με 79-93 για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να υποχωρεί κι άλλο στην κατάταξη και να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο της.

Η Μπασκόνια έκανε καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι και στο πέμπτο λεπτό είχε πάρει προβάδισμα με 8-14, με οδηγό τον Σέιν Λάρκιν. Η Μπαρτσελόνα όμως αντέδρασε, στο 8’ ισοφάρισε σε 16-16 και το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +1 (20-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και η κατάρρευση της πληγωμένης από τραυματισμούς Μπαρτσελόνα, που έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό της Μπασκόνια. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και στο ημίχρονο είχε πάρει προβάδισμα με 43-53.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην μπορεί να αντιδράσει και να δέχεται μάλιστα και το… κράξιμο των οπαδών της και τα λευκά μαντήλια. Η Μπασκόνια δεν σταματούσε να πυροβολεί και να εκμεταλλεύεται την αστοχία και την έλλειψη ενέργειας των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα στο 30’ η διαφορά να έχει φτάσει στο +20 (63-83) για τους Βάσκους.

Ο ρυθμός έπεσε στην τελευταία περίοδο αλλά η Μπασκόνια δεν έχασε τον έλεγχο και τελικά έφτασε στη νίκη με 79-93.

Δεκάλεπτα: 20-21, 43-53, 63-83, 79-93.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 15 (3), Ντόελμαν 10 (2), Κλάβερ 1, Ναβάρο, Φαβεράνι 11, Βεζένκοφ 14 (2), Πενό, Ερικσον 6 (2), Ντιανιέ 8, Κόπονεν 6 (1), Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 2.

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 18 (3), Μπαρνιάνι 6 (1), Βόιτμαν 13 (1), Χάνγκα 14 (3), Σεντεκέρσκις 2, Μπομπουά 3 (1), Μπάζιτς, Ντιόπ 4, Τιλί 13, Λαπροβίτολα 5 (1), Μπάντινγκέρ 15 (2), Λουζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ