Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σφαιρόπουλος: «Κατάθεση ψυχής»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του εξήγησε πως ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, έβγαλε… το καπέλο του στους παίκτες του που κάλυψαν το κενό του Βασίλη Σπανούλη και  αναφερόμενος στον Ουότερς υπενθύμισε πως τα… μεγάλα ονόματα δεν αποτελούν εγγύηση για την κατάκτηση τίτλων.

Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε από την κάμερα της Nova για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ο ηγέτης μας. Είναι ο παίκτης που στηρίζει η ομάδα σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι πάνω του. Είναι απώλεια. Αλλάζει το πλάνο σε γενικές γραμμές. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου. Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους, πάλεψαν και κάλυψαν το κενό του Σπανούλη».

Όσον αφορά το αν νιώθει δικαιωμένος από την εμφάνιση του Ντόμινικ Ουότερς, είπε: «Εμείς οι προπονητές ξέρουμε λίγο καλύτερα τη δουλειά μας και το τι μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης. Ο κόσμος μπορεί να θέλει ονόματα, αλλά αυτά δεν δίνουν πάντα την ουσία. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν είχε μεγάλα ονόματα, αλλά δεν κατέκτησε τίτλους. Ο Ουότερς έχει εμπειρία και όσο προπονείται μαζί μας θα είναι καλύτερος».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέχεια μίλησε στην κάμερα της EΡΤ: «Ήταν σημαντική νίκη. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσω της άμυνας. Κατεβάσαμε την Μπαρτσελόνα στους 67 πόντους. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Αυτά τα παιχνίδια δεν γίνεται να τα κερδίσεις με 20 πόντους. Η Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλό υλικό, πολύ καλό προπονητή και πολύ δυνατή έδρα. Το γήπεδο είναι λίγο κατηφορικό. Οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής αμυντικά κι επιθετικά». 

Σχετικά με το αν ο Βασίλης Σπανούλης θα προλάβει τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Απολαμβάνουμε τη νίκη απόψε. Κάνει αγώνα δρόμου. Κάνει θεραπεία και θα δούμε από αύριο». 

Επίσης, ρωτήθηκε για τις ήττες της Φενέρμπαχτσε και της Μπασκόνια: «Δεν κοιτάμε την βαθμολογία. Κοιτάμε μόνο εμάς, σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά επικεντρωνόμαστε στη δική μας». 

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τους φίλους της ομάδας του που βρέθηκαν στο Παλάου Μπλαουγκράνα: «Ήταν σημαντική η παρουσία τους. Τους ευχαριστώ πολύ, γιατί η φωνή τους ακούστηκε στο παρκέ κι έδωσαν κουράγιο στους παίκτες μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ