Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτη στον όμιλο και απευθείας στους «8» η εθνική νεανίδων

Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, εξασφάλισε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 27-9 τη Ιαπωνία, στο τελευταίο της παιχνίδι για την Α΄ φάση της διοργάνωσης, και πήρε «στο νήμα» την πρωτιά του Γ΄ ομίλου από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανίδες νίκησαν την Κίνα με 14-7 και οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην κορυφή με 5 βαθμούς και ίδια διαφορά τερμάτων (+23), όμως η εθνική πήρε τελικά την πρώτη θέση λόγω καλύτερης επίθεσης (52 τέρματα έναντι 50). Έτσι η ελληνική ομάδα πέρασε κατευθείαν στην οκτάδα, όπου το πρωί της Παρασκευής (07:40 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Αυστραλία, για μία θέση στα ημιτελικά.
Καθώς ο αγώνας των ΗΠΑ με την Κίνα είχε προηγηθεί χρονικά, οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου γνώριζαν ότι χρειάζονται νίκη με μεγάλη διαφορά για να πάρουν την πρώτη θέση. Ετσι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά απέναντι στην αδύναμη Ιαπωνία και προηγήθηκαν 10-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια μία μικρή κάμψη στην απόδοση της εθνικής επέτρεψε στις Ασιάτισσες να μειώσουν σε 11-4, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 14-5. Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ελληνική ομάδα κυριάρχησε και πάλι, ανέβασε τον δείκτη του σκορ και, με δύο διαδοχικά γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη και της Ελευθεριάδου, έφτασε στο +19 (27-8), 40΄΄ πριν τη λήξη. Η Ιαπωνία σκόραρε στην τελευταία της επίθεση αλλά αυτό δεν επηρέασε την εθνική, που πήρε την πολυπόθητη διαφορά και την πρωτιά στον όμιλο.
Τα οκτάλεπτα: 10-1, 4-4, 5-1, 8-3
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 6, Σελετοπούλου 1, Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου 6, Κόλλια, Ανθή Παπαναστασίου, Πάτρα 3, Μαυρωτά 4, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κοτσιώνη. Εκτός 11άδας έμειναν αυτή τη φορά η Ελληνιάδη και η Δήμητρα Παπαναστασίου.
ΙΑΠΩΝΙΑ (Κάτο Χιντέο): Σακαμότο, Ινάμπα 5, Ινούε 1, Γουατάντα, Τερακάτα 1, Νονομούρα, Χασίντα 1, Γιαμαμότο, Ματσουούρα, Ιβάνο 1, Καβατασίρο
 
Τελική Βαθμολογία Γ’ Ομίλου:

Ελλάδα  5 (52-29)

ΗΠΑ     5 (50-27)

Κίνα    1 (30-42)

Ιαπωνία 1 (32-66)

Τα ζευγάρια των χιαστί αγώνων και των προημιτελικών διαμορφώθηκαν ως εξής:
ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «8» (15/12):
1. Ισπανία-Αυστραλία
2. Νέα Ζηλανδία-Ιταλία
3. ΗΠΑ-Γερμανία
4. Κίνα-Καναδάς

 

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (16/12):
Ρωσία-Νικητής 3
Ολλανδία-Νικητής 4
ΕΛΛΑΔΑ-Νικητής 1
Ουγγαρία-Νικητής 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ