Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γέμελος: «Πρωταγωνιστές τα επόμενα χρόνια»

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία των τριών αθλητών μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, σε 25άρα πισίνα, που διεξήχθη στο Γουίντσορ του Καναδά. Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεβ και Ανδρέας Βαζαίος κατέρριψαν συνολικά πέντε πανελλήνια ρεκόρ και μάλιστα ο τελευταίος είχε και συμμετοχή στον τελικό των 200μ. μικτή ατομική.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος, που συνόδευσε την ελληνική αποστολή, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της κολομβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ), εξέφρασε την πεποίθησή του πως και οι τρεις αθλητές, έχουν όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσουν στο χώρο τα επόμενα χρόνια: 
«Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία και των τριών αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό πως όλοι πέτυχαν Πανελλήνια ρεκόρ (5 συνολικά), αν και δυστυχώς μείναμε εκτός τελικών, εκτός του Βαζαίου στα 200μ. μικτή ατομική. Όμως παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί και θα ήθελα να τονίσω πως και οι τρεις αθλητές δεν έχουν λιγότερα προσόντα από τους αθλητές των αναπτυγμένων αθλητικά χωρών. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και μας δίνει πίστη πως θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της κολύμβησης στα επόμενα χρόνια».

Χρήστου: «Ικανοποίηση και αισιοδοξία»

Με δύο πανελλήνια ρεκόρ στις αποσκευές του (100μ. ύπτο 52.07, 200μ. ύπτιο 1:54.15) επιστρέφει ο Απόστολος Χρήστου από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για την συνολική παρουσία του στο πρωτάθλημα, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες προσαρμογής στον Καναδά: 
«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βέβαια οι συνθήκες ήταν δύσκολες, όσον αφορά την προσαρμογή μου, λόγω της διαφοράς ώρας. Όμως μέρα την μέρα προσαρμοζόμουν και αυτό φάνηκε την τελευταία μέρα, στην κούρσα των 200μ. ύπτιο και στο πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσα. Νομίζω πως θα μπορούσα να έχω συνολικά μία καλύτερη εμφάνιση, όμως πλέον συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να την επίτευξη των μελλοντικών μας στόχων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ