Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ: Και με εγκύκλιο προσέχουν πού βάζουν την υπογραφή τους…

Με εγκύκλιο που φέρει τον τίτλο «θέματα οργάνωσης της εσωτερικής λειτουργίας της ΕΠΟ – 1», έχει αριθμό πρωτοκόλλου 36073/2016, υπογράφεται από τον πρόεδρο Ι. Δρόσο και εστάλη σε όλα τα τμήματα της ομοσπονδίας στις 21/11/2016, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή καθορίζει τις αρμοδιότητες των μελών της και αλλάζει τον τρόπο πληρωμών!

Ειδικότερα:

– Καταργείται η ηλεκτρονική υπογραφή. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα υπογράφει μόνο ιδιοχείρως έγγραφα που φτάνουν σε αυτόν κατόπιν έγκρισης του Αλέξη Δέδε.  

– Ο Αλέξης Δέδες, εσωτερικός γραμματέας της ΕΠΟ, θα είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της συνολικής λειτουργίας της ΕΠΟ, θα έχει ενημέρωση για όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα και θα έχει την εποπτεία της ορθής διαχείρισης και τήρησης των λογαριασμών της ΕΠΟ και των σχετικών αποφάσεων με τις οποίες αναλαμβάνονται οικονομικές υποχρεώσεις.

– Αυστηροποιείται η διαδικασία πληρωμών για την οποία θα προβλέπονται πλέον πέντε προϋποθέσεις, οι οποίες εκτενώς αναφέρονται πιο κάτω

– Ο Παυσανίας Παπανικολάου παραμένει ως υπηρεσιακός εκτελεστικός γραμματέας, αλλά τίθεται υπό τις οδηγίες των Δρόσου, Μπάρτζη και Δέδε.  

Διαβάστε, αναλυτικότερα, τι αναφέρει η εγκύκλιος της ΕΠΟ:

1. Καθήκοντα Εκτελεστικού Γραμματέα ασκεί ως Υπηρεσιακός Εκτελεστικός Γραμματέας ο κ. Παυσανίας Παπανικολάου, ο οποίος συνεργάζεται για την υλοποίηση των καθηκόντων αυτών με τον Πρόεδρο. Εκ μέρους της ΠΔΕ υπεύθυνος για την καθημερινή παρακολούθηση της συνολικής λειτουργίας της ΕΠΟ ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Δέδες, ο οποίος θα ασκεί το παραπάνω έργο σε συνεργασία με τον κ. Υπηρεσιακό Εκτελεστικό Γραμματέα.

Η καθημερινή λειτουργία της ΕΠΟ προσαρμόζεται κατά τον ακόλουθο τρόπο:

I) Ο κ. Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΠΔΕ μέσα στο πλαίσιο του Καταστατικού και σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου, οι οποίες μπορεί να παρέχονται και μέσω του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Μπάρτζη και του κ. Δέδε.

ΙΙ) Ο Πρόεδρος θα υπογράφει μόνο ιδιοχείρως και μόνο όσα έγγραφα εκ του νόμου ή του Καταστατικού δεν μπορεί να υπογράψει άλλο στέλεχος της ΕΠΟ καθώς και όσα έγγραφα του εισηγείται για υπογραφή ο κ. Δέδες ή ο κ. Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας με σύμφωνη γνώμη του κ. Δέδε.

2. Η εποπτεία της ορθής διαχείρισης και τήρησης των λογαριασμών της ΕΠΟ, περιλαμβανομένων και της εισαγωγής προς υπογραφή σχετικών αποφάσεων με τις οποίες αναλαμβάνονται οικονομικές υποχρεώσεις, ανατίθεται στον κ. Δέδε, ο οποίος την ασκεί σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον κ. Αναπληρωτή Πρόεδρο, οι οποίο συνεργάζονται για τα θέματα αυτά με τις αρμόδιες επιτροπές και υπηρεσίες της ΕΠΟ και με τον κ. Υπηρεσιακό Εκτελεστικό Γραμματέα.

3. Οι πληρωμές θα γίνονται κατά την εξής διαδικασία.

Ο αρμόδιος υπάλληλος θα προσκομίζει στον κ. Δέδε/κ. Μπάρτζη υπογεγραμμένο από αυτόν ή και κατά περίπτωση από τον κ. Υπηρεσιακό Εκτελεστικό Γραμματέα σημείωμα όπου θα εμφαίνονται

Α. Η αιτία της πληρωμής

Β. Η νομική βάση για την πληρωμή (σύμβαση, καταλογισμός, υποχρέωση καταβολής μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.) και διαβεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της πληρωμής.

Γ. Κατάλληλη βεβαίωση ότι συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις της πληρωμής (π.χ. τηρήθηκε ο αντίστοιχος συμβατικός όρος, παρελήφθησαν αγαθά ή υπηρεσίας κ.λπ.).

Δ. Το νόμιμο παραστατικό για την πληρωμή (τιμολόγιο ή pro forma τιμολόγιο κ.λπ.)

Ε. Θεώρηση της ίδιας ημέρας για την αποδοχή της πληρωμής εκ μέρους του αρμοδίου οργάνου της Διοίκησης.

ΣΤ. Αν κριθεί ότι απαιτείται υπογραφή του Προέδρου, το θέμα εισάγει για την υπογραφή στον Πρόεδρο ο κ. Αναπληρωτής Πρόεδρος ή ο κ. Δέδες.

Πληρωμές που τυχόν γίνονται με διαφορετικό τρόπο δεν θεωρούνται πληρωμές της ΕΠΟ και πέραν οποιασδήποτε περαιτέρω τυχόν ευθύνης βαρύνουν ατομικά όποιον τις πραγματοποίησε. soccerplus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ