Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπεϊτία και Φάρα οι κορυφαίοι στην Ευρώπη

Η Ρουθ Μπεϊτία και ο Μο Φάρα αναδείχτηκαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αθλητές της χρονίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.

Οι δύο αθλητές παρέλαβαν τα βραβεία σε ειδική τελετή που έγινε στο Φούντσαλ της Πορτογαλίας. 

Η Ρουθ Μπεϊτία, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, ενώ έχει ακόμη δύο χρυσά μετάλλιο φέτος, ένα Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ και ένα στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ. Η 37χρονη Ισπανίδα, επικράτησε της σφυροβόλου Ανίτα Βλόνταρτσικ, αλλά και της δικής μας Κατερίνας Στεφανίδη, που ήταν επίσης υποψήφιες για το βραβείο.

Ο Βρετανός Μο Φάρα, κατέκτησε φέτος τον Ολυμπιακό τίτλο στο Ρίο, στα 5 και τα 10 χιλιάδες, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμα που είχε κάνει στο Λονδίνο. Έγινε έτσι μόλις ο δεύτερος δρομέας μεγάλων αποστάσεων μετά τον Φινλανδό Λάσε Βίρεν που κατακτά δύο διαδοχικά «νταμπλ» σε Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Φάρα επικράτησε του Ιταλού άλτη του ύψους Τζιανμάρκο Ταμπέρι και του Γερμανού ακοντιστή Μάρκους Ρόλερ, που ήταν επίσης υποψήφιοι για το βραβείο.

Τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας πήρε η χρυσή Ολυμπιονίκης του επτάθλου Νασιφάτου Τιάμ από το Βέλγιο, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στους άνδρες πήρε ο Γερμανός τριπλουνίστας Μαξ Χες. Στην κατηγορία του κορυφαίου ανερχόμενου αθλητή ήταν υποψήφιοι και ο Εμμανουήλ Καραλής με τον Οδυσσέα Μουζενίδη αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην κορυφαία τριάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ