Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πογιέτ: «Ευγνώμων στον Σιμεόνε, θαυμάζω τον Ζιντάν»

Το Σάββατο η Μπέτις υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Ζινεντίν Ζιντάν ενώ υπογράμμισε πως είναι ευγνώμων στον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Σε δηλώσεις του ο Ουρουγουανός πρώην προπονητής της ΑΕΚ, νυν της Μπέτις, Γκουστάβο Πογιέτ τόνισε: “Στο Ανοέτα (σ.σ. ήττα 1-0 από τη Σοσιεδάδ) είχαμε αυτό που λένε στην Αγγλία μια κακή ημέρα στο γραφείο και το ισπανικό πρωτάθλημα αυτά δεν τα συγχωρεί. Έχουμε την καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Πήραμε 11 ή 12 παίκτες, αλλά όλος ο κόσμος στέκεται σε αυτό που δεν ήρθε.

Είχαμε δικό μας τον Νταβίντ Λόπεθ (σ.σ. πήγε τελικά στην Εσπανιόλ), αλλά λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος δεν έγινε. Όταν έπαιζα στη Σαραγόσα, πάντα έβλεπα στο πρόγραμμα πότε παίζουμε με την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εδώ στη Μπέτις κοιτάζουμε κι αυτό με τη Σεβίλλη, πέρα από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Κόντρα στη Ρεάλ πρέπει να κάνουμε ένα συγκεντρωμένο ματς χωρίς λάθη. Ο Μαρσέλο και ο Καρβαχάλ, για παράδειγμα, ανεβαίνουν και πρέπει να τους προσέξουμε. Για τον Ζιντάν έχω να πω ότι είναι εντυπωσιακός, έκανε κάτι απίστευτο. Πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε πραγματικότητα το όνειρο κάθε προπονητή σε μόλις πέντε λεπτά.

Έβαλε τον Κασεμίρο πίσω από τον Μόντριτς και τον Κρόος. Ως προπονητής, είμαι οπαδός της Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα. Αλλά είμαι και πολύ ευγνώμων στον Τσόλο Σιμεόνε. Γιατί απέδειξε σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ότι δεν είναι μόνο ο Πεπ.

Μια νίκη επί της Ρεάλ θα σημαίνει ότι θα κάνουμε ένα βήμα μπρος. Αλλά, το έζησα στη PremierLeague. Όταν κέρδισα τη Σίτι, ως τεχνικός της Σάντερλαντ. Δημιούργησε παγκόσμια αίσθηση. Έμοιαζε λες και είχα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ