Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έσπασε την… κατάρα με Κουλούρη!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και με δύο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη πέρασε από την Τρίπολη νικώντας τον κακό του δαίμονα Αστέρα με 2-1 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. 

Με πέναλτι του Νίκου Ιωαννίδη μείωσαν οι Αρκάδες, οι οποίοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 44΄λόγω αποβολής του Μανώλη Μπέρτου. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του “δικεφάλου του Βορρά” στην Τρίπολη μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους κερδίζοντας συνεχώς κόρνερ και φάουλ σε επικίνδυνες θέσεις, χωρίς ωστόσο να φτάσει στη μεγάλη ευκαιρία.

Η πρώτη του καλή φάση, πάντως, μετατράπηκε σε γκολ! Στο 22΄ο Τζάλμα Κάμπος συνδυάστηκε άψογα με τον Λέο Μάτος από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος γύρισε την μπάλα και μετά από κόντρες έφτασε στον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος μπορεί να νικήθηκε από τον Τόμας Κοσίτσκι, αλλά στην επαναφορά ο Ευθύμης Κουλούρης με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ!

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα! Ο Ροντρίγκες βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Ευθύμης Κουλούρης με εξαιρετικό μονοκόματο σουτ «έγραψε» το 2-0 και έδωσε στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη!

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 32΄έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Σταύρου Τσουκαλά να απομακρύνεται πάνω στην γραμμή από τον Εβγκέν Σάκχοφ.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού, καθώς ο Αρετόπουλος απέβαλλε τον Μανώλη Μπέρτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος στον Χοσέ Κρέσπο. Το παράδοξο είναι ότι ο διαιτητής του αγώνα αρχικά δεν είχε δώσει ούτε φάουλ και η κάρτα δόθηκε μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή, Τίκα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο εφησυχασμένος από το προβάδισμα των δύο τερμάτων και την αριθμητική υπεροχή. Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς είχαν την κατοχή, αλλά δεν έδειχναν την ίδια όρεξη με αυτή του πρώτου μέρους. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πλήρωσε αυτή την χαλαρότητα στο 61΄όταν μετά από ένα αχρείαστο φάουλ του Χοσέ Κάνιας στον Νίκο Ιωαννίδη, ο Ματίας Ιγκλέσιας κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Βαρέλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος νίκησε τον Παναγιώτη Γλύκο και έβαλε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τους Αρκάδες να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Στο 77΄, λίγα δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, ο Γκάρι Ροντρίγκες εξαπόλυσε έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα, αλλά η τύχη δεν του έκανε το χατίρι, αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τόμας Κοσίτσκι.

Στο 81΄οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Αστέρα, αλλά το σουτ του τελικού αποδέκτη της μπάλας Εβγκέν Σάκχοφ δεν ήταν καλό και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μυστακίδης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του δεν βρήκε συμπαίκτη, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το «ψιλοκρεμαστό» σουτ του Στέλιου Κίτσιου δεν ήταν αρκετό για να νικηθεί ο Τόμας Κοσίτσκι.

Στο 85΄ο Ντιέγκο Μπίσεβαρ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Τζάλμα Κάμπος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σλοβάκος τερματοφύλακας του Αστέρα κράτησε το 2-1.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ιγκόρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κώστα Γιαννούλη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από την εστία του Παναγιώτη Γλύκου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Σεφίλ, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας (82΄Χαμντανί), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46΄Ιγκόρ), Καλτσάς, Φαρίνια (72΄Μάσα), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο (46΄Κίτσιου), Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (87΄Περέιρα), Κάμπος, Ροντρίγκες (77΄Μυστακίδης), Κουλούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ