Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ίβιτς: «Είχα προετοιμαστεί για αλλαγή συστήματος»

Ο Βλάνταν Ίβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από αυτά που είδε από τον ΠΑΟΚ, αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου, επίσης, εξήγησε την αλλαγή συστήματος που έκανε και σχολίασε πολλά ακόμη θέματα…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Παίξαμε με μία δυνατή ομάδα από σπουδαίο πρωτάθλημα. Εμπέιρη ομάδα, τακτικά πολύ καλή, πολύ καλοί παίκτες και ξέρετε τι αξία έχουν. Ναι είμαι ευχαριστημένος γιατί οι παίκτες μου ήταν άψογοι τακτικά, έκαναν αυτά που είπαμε πριν το παιχνίδι και στα αποδυτήρια που μιλούσαμε. Βγάλαμε και πίεση ψηλά σε κάποια σημεία του παιχνίδιου. Βέβαια, όταν παίζεις με αυτό το ρίσκο κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, κάποιες φορές βγαίνουν κόντρα επιθέσεις. Αν αργήσει κάποιος να καλύψει το κενό δημιουργούνται φάσεις, όπως αυτές κυρίωςστο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε. Μπορεί να ήταν μια παραπάνω η ευκαιρία τους, αλλά η ομάδα μου έκανε ένα καλό παιχνίδι και είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα».

Για την αλλαγή του συστήματος στο β’ ημίχρονο: «Από τη στιγμή που παίξαμε με τρεις παίκτες πίσω δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο γιατί περίμενα να παίξει η Φιορεντίνα, όπως έπαιξε. Ίσως να αλλαξαν λίγο τον σχεδιασμό τους στην επίθεση. Το σκεφτόμουνα, αν ζοριστούμε να αλλάξω κι εγώ τακτική για να βάλω έναν παίκτη παραπάνω στην άμυνα. Το έκανα γιατί είδα ότι οι παίκτες μου μπορεί να ήταν κουρασμένοι. Ο αντίπαλος έπαιξε 30 λεπτά την Κυριακή κι εμείς 90. Είχα ενημερώσει τους παίκτες να είναι έτοιμοι για το 3-5-2 ή 5-3-2»

Αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, επειδή και το άλλο ματς του ομίλου ήρθε ισοπαλία: «Το αποτέλεσμα είναι καλο. Και το άλλο παιχνίδι ήρθε Χ. Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια εκτός και μετά μέσα. Συνολικά θα δώσουμε τρία ματς μέσα και τρία έξω. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις».

Για τον αν λείπει από τον ΠΑΟΚ το… ύψος: «Σήμερα είχαμε αναιμία όσον αφορά το ψηλό παιχνίδι. Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα με ψηλά και δυνατά κορμιά. Για να πω την αλήθεια είχα φόβο πριν το ματς για τα στημένα. Εχουν βάλει πολλά γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Κι εμείς δουλεύουμε πολύ στα στημένα. Ξέρετε υπάρχουν παιχνίδια που κρίνονται από τέτοιες φάσεις».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν επιθετικός από την αρχή του αγώνα: «Το να δημιουργεις ευκαιρίες κόντρα σε μια ομάδα όπως η Φιορεντίνα, όπως κάναμε την Κυριακή, δεν γίνεται. Παίζαμε με μια ομάδα πιστή στην τακτική της, με τον ίδιο κορμό τα τελευταία 2-3 χρόνια. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες φάσεις όχι καθαρές, αλλά βγάζαμε και πίεση ψηλά, κλέψαμε κάποιες μπάλεες. Θα υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια χωρίς καθαρές φάσεις. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο για όλους μας να κερδίζαμε, αλλά όπως είπα και ο βαθμός της ισοπαλίας είναι καλός».

Για τον Πέλκα και την μη συμμετοχή του Μπίσεσβαρ: «Είναι στο πλαίσιο του ροτέισον. Θα κάνουμε αλλαγές σίγουρα θα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Εχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν. Ο Μπίσεσβαρ δεν έπαιξε λόγω της τακτικής σήμερα. Άλλωστε στο προηγούμενο παιχνίδι πήγε καλά. Πήγε έτσι το ματς, ήθελα να αλλάξω το σύστημα και έβαλα κάποιους άλλους παίκτες.

Για τον Τιάμ: «Ηρθε πριν λίγες ημέρς, πισεύω θα μας βοηθήσει. Μπορεί να παίξει δύο θέσεις και σαν επιθετικός και σαν πλάγιος. Μπήκε στα τελευταία λεπτά κι αυτός είχε θετική παρουσία. Στο μέλλον θα παίξει περισσότερο και περιμένουμε πολλά από αυτόν».

Συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ που θέλει να ετοιμάσει, αν η εικόνα της ομάδας είναι αυτό που περιμένει:«Μια ομάδα με 10-11 νέους παίκτες δεν είναι εύκολο να τους δέσεις αμέσως. Αυτή τη στιγμή κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να κάνουμε, και στην τακτική και στα τρεξίματα, καλύτερο από το προηγούμενο. Οσο προχωρούν τα παιχνίδια και οι παίκτες θα είναι πιο δεμένοι, θα μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Καναμε έξι επίσημα αιχνίδια. Είχαμε μία ήττα, δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες. Είναι κάτι θετικό. Εχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και περιμένω να ανεβαίνουμε. Σε κάθε επόμενο παιχνίδι η ομάδα θα είναι καλύτερη και πιο δεμένη».

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Δύσκολη έδρα, καλός αντίπαλος που έρχεται από μία ήττα. Μας περιμένει δυνατό παιχνίδι κι έχουμε λίγες ημέρες να ξεκουραστούμε, αλλά από αύριο θα προετοιμαστούμε γι΄αυτό το παιχνίδι. Δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, οι παίκτες δεν παραπονέθηκαν για ενοχλήσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία νίκη, αυτός είναι ο στόχος μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ