Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτή είναι η Ντιναμό Τιφλίδας!

Η Ντιναμό Τιφλίδας θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την φάση των play-offs του Europa League, μία ομάδα που σαφώς και δεν φοβίζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση, το πρώτο ματς θα γίνει στις 18 Αυγούστου στην Τιφλίδα στην Boris Paichadze Dinamo Arena και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 25 Αυγούστου.

Η Ντιναμό Τιφλίδας αναδείχθηκε πέρσι πρωταθλήτρια Γεωργίας αλλά, όπως και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τα play off του Champions League. Αρχικά, στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Αλασκέρτ από την Αρμενία (εκτός έδρας ισοπαλία 1-1, εντός έδρας νίκη 2-0), όμως αποκλείστηκε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με δύο ήττες (2-0 εκτός, 1-0 εντός).

Το πρωτάθλημα της Γεωργίας αρχίζει το Σάββατο.

Ο ΠΑΟΚ πάει σε γνώριμα μέρη, καθώς στην Τιφλίδα βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999, για να αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Τιφλίδας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του με 7-0, στο αχανές “Μπόρις Παϊχάτζε”.

Η ιστορία

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι η πιο ιστορική ομάδα της Γεωργίας, με διακρίσεις μάλιστα στο πρωτάθλημα της της Σοβιετικής Ένωσης. Από το 1990 έχει κατακτήσει 16 από τα 26 πρωταθλήματα Γεωργίας, στη δεκαετία του ’90 ήταν απόλυτη κυρίαρχος και τα τελευταία χρόνια ανέκτησε και πάλι την κορυφή.

Το γήπεδο

Ως έδρα χρησιμοποιεί την Boris Paichadze Dinamo Arena, το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας με χωρητικότητα 55.000 θέσεων, το οποίο μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκε.

Ο προπονητής

Στον πάγκο της, όμως, κάθεται ένας παλιός γνωστός του ΠΑΟΚ, ο Σλοβάκος Γιουράι Γιάραμπεκ. Ο 54χρονος προπονητής, ήταν πέρσι τέτοια εποχή προπονητής της Σπάρτακ Τρνάβα στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ! Στην Ντιναμό μετακομίσε πριν από μερικούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ