Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Α’ Κατηγορία οι Νεανίδες

Την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 εξασφάλισε η Εθνική Ελλάδας Νεανίδων μετά τη νίκη της με 65-61 επί της Ισλανδίας.

Την αήττητη πορεία του στο Ευρωμπάσκετ Β’ Κατηγορίας, που φιλοξενείται στο Σαράγεβο, συνέχισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης ξεπέρασε και το εμπόδιο των Ισλανδών και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα παίξει για τον τίτλο κόντρα στη Σουηδία, που νίκησε στον έτερο ημιτελικό με 81-68 τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι δύο ηττημένες ομάδες θα παίξουν στο «μικρό» τελικό για το τρίτο και τελευταίο «εισιτήριο» που δίνει άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Έλενα Τσινέκε με 20 πόντους, με 7/20 σουτ εντός παιδιάς, η οποία είχε και τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα, αλλά και τέσσερα λάθη, ενώ η Σταυριανή Βιντσιλαίου τελείωσε με 14π. (6/15 σουτ), 12 ριμπάουντ, δύο ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και ένα λάθος. Από τις ηττημένες διακρίθηκε η Σίλβια Χαλφνταναρντότιρ με 20π., 14 ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα, ένα κόψιμο και άλλη μία ασίστ.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε μουδιασμένα και βρέθηκε να χάνει με 13-4, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο -8 (19-11), με τις Ελληνίδες διεθνείς να έχουν σωρεία λαθών και πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Σταδιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε την απόδοσή του και με την Έλενα Τσινέκε μείωσε στον πόντο (27-26), ενώ η Βιντσιλαίου διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (29-28). Η μάχη… σώμα με σώμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους δύο αντιπάλους να κινούνται πόντο πόντο. Η Τζουγκράκη έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στη χώρα μας στο 27’ (38-39) και η Γεροστεργίου το εδραίωσε (38-41), ενώ η Έλενα Τσινέκε έκανε το 43-38 υπέρ της ομάδας μας, πριν οι Ισλανδές με ξέσπασμά τους ισοφαρίσουν σε 46-46 στο 30’. 

Η… σκυτάλη άλλαξε πολλές φορές χέρια στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις Καρλάφτη και Έλενα Τσινέκε να στέλνουν και πάλι την Εθνική σε απόσταση ασφαλείας (52-56, στο 37’) και τις αντιπάλους να φέρνουν το ματς στα ίσα (58-58), με 63 δευτερόλεπτα να απομένουν, με την Αγκούστσντοτιρ. Το λάθος της ελληνικής ομάδας διαδέχθηκε νέο λάθος, από την Ισλανδία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίρνει την κατοχή, 37’’ για το φινάλε. Η Έλενα Τσινέκε ήταν εύστοχη στο δίποντο που επιχείρησε, η Γκουναρσντότιρ έκανε νέο λάθος και η Κατερίνα Τσινέκε με 2/2 βολές «σφράγισε» την άνοδο (58-63). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε διά χειρός Βιντσιλαίου.

Δεκάλεπτα: 19-11, 29-28, 46-46, 61-65.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ