Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεφτά υπάρχουν! Ποσό – ρεκόρ για τα βραβεία στο φετινό US Open

Το φετινό US Open θα διαθέσει το χρηματικό έπαθλο-ρεκόρ των 46,3 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του τέταρτου και τελευταίου τουρνουά Grand Slam της σεζόν.

«Είμαστε υπερήφανοι που αυτό το χρόνο θα δώσουμε το μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο στην ιστορία του τένις» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της διοργάνωσης, Κατρίνα Άνταμς.

Τα συνολικά βραβεία αυξήθηκαν κατά τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Οι πρωταθλητές των μονών, σε Άνδρες και Γυναίκες, θα εξαργυρώσουν το ποσό-ρεκόρ των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας.

Χρήματα που, όπως συμβαίνει συχνά στο US Open, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα του Wimbledon, όπου ο Άντι Μάρεϊ και η Σερένα Ουίλιαμς κέρδισαν από 2.650.000 δολάρια για τους τίτλους τους στο Λονδίνο, το περασμένο σαββατοκύριακο.

Οι φιναλίστ της διοργάνωσης θα λάβουν από 1.750.000 δολάρια και όσοι φτάσουν ως τα ημιτελικά 875.000, ενώ ακόμη και η ήττα στον πρώτο γύρο θα γεμίσει την τσέπη του «χαμένου» με 43.000 δολάρια. Οι διοργανωτές ανέφεραν επίσης ότι το τουρνουά της Νέας Υόρκης θα έχει αύξηση της τάξης του 10,5% και στα διπλά.

Το φετινό US Open θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου και θα είναι το πρώτο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η νέα αναδιπλούμενη οροφή στο «Arthur Ashe Stadium». Επίσης, θα εγκαινιαστεί στο γήπεδο «Grandstand» και θα υπάρξουν κάποιες αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές αλλαγές.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε όλες τις πτυχές αυτής της παγκόσμιας κλάσης εκδήλωσης για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους αθλητές, τους οπαδούς και τους εταίρους μας» πρόσθεσε η Άνταμς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ