Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοροβέσης: «Ξεκινάει μία καλύτερη χρονιά»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Κοροβέσης, που αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχει προσθέσει στην ομάδα ο Βλάνταν Ίβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για τον απολογισμό της περσινής σεζόν: «Ξεκινώντας από την ομάδα, θα έλεγα ότι ήταν μία κακή χρονιά σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσεις κάποια ιστορικά παιχνίδια κόντρα στην Ντόρτμουντ για παράδειγμα και κάναμε και κάποιες καλές νίκες. Ήταν μία άσχημη σεζόν με ένα πολύ καλό τέλος. Στο τέλος σώσαμε με τον κ.Ίβιτς τη χρονιά και δείξαμε ότι είχαμε τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά, αλλά τελείωσε καλά. Πήρα τις συμμετοχές που πιστεύω ότι άξιζα, αλλά θα μπορούσα να τα πάω και καλύτερα…».

Για τις διαφορές του φετινού ΠΑΟΚ, από τον περσινό: «Πιστεύω ότι η διαφορά είναι στη σοβαρότητα που υπάρχει φέτος. Υπάρχει πειθαρχία, σεβασμός και ξεκινάει μία καλύτερη χρονιά και για τους παίκτες και για όλη γενικά την ομάδα».

Για τη θέση του αριστερού εξτρέμ και το ρόλο του στην ομάδα: «Από την πρώτη στιγμή, ο κ.Ίβιτς μου είχε πει ότι με υπολογίζει για μπροστά. Είναι δύο θέσεις που τις έχω παίξει αρκετά και δεν έχω πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που μου αρέσει και που δε μου αρέσει, αν πρέπει να παίξω είτε ως μπακ, είτε ως χαφ θα το κάνω. Για αυτό είμαστε εδώ, για να αντέχουμε την πίεση και μέσα από τον ανταγωνισμό γινόμαστε καλύτεροι. Από εκεί πέρα όσο περισσότερες συμμετοχές πάρω, τόσο το καλύτερο».

Για τη φετινή χρονιά και τι περιμένει από τον εαυτό του: «Ένας παίκτης κρίνεται σε βάθος χρόνου. Αν έχω το χρόνο που μου αναλογεί, πιστεύω ότι θα τα πάω καλύτερα».

Για τον Ιγκόρ Τούντορ: «Για να μην παρεξηγηθώ και ο κ. Τούντορ είχε πάρα πολλές γνώσεις, απλά ο κ.Ίβιτς το διαχειρίζεται καλύτερα. Τώρα έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο και βαδίζουμε σε αυτό».

Για το φιλικό με τη Σίλβολντε και το πως το αντιμετώπισαν εντός ομάδας: «Εγώ δουλεύω με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιχνίδια. Αν δεν προσπαθήσεις, δεν μπορείς να βάλεις 14 γκολ. Βγάλαμε αυτό που δουλέψαμε και είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά μέχρι εκεί. Κρινόμαστε σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουμε με την Μπριζ, είτε με αυτή την ομάδα».

Για το πρώτο επίσημο παιχνίδι: «Δε μας απασχολεί πολύ ακόμη, όταν γίνει η κλήρωση, τότε θα μας απασχολήσει. Τώρα έχουμε δύο προπονήσεις, αποθεραπεία, είναι γεμάτο το πρόγραμμα…».

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στα προκριματικά: «Θα έλεγα ότι προτιμώ τη Φενέρ».

Για τους τραυματισμούς και το τι έχει αλλάξει φέτος στον τομέα της αποθεραπείας: «Το πάθημα, έγινε μάθημα, γιατί πέρυσι δε δώσαμε πολύ βάση σε αυτό το κομμάτι. Φέτος έχουμε στην ομάδα γνώστες του αντικειμένου και κάνουμε κάποια πράγματα που δεν κάναμε πέρυσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσει… Σε θέμα οργάνωσης είμαστε πολύ πιο πάνω σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, γενικά σαν ομάδα».

Για το αν τον αγχώνει ο ανταγωνισμός: «Σίγουρα με αγχώνει και εμένα και τους υπόλοιπους, αλλά ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει, μόνο καλό θα βγει από αυτό».

Για τον κόσμο: «Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι… Όταν νιώθεις την αποδοκιμασία και όταν για παράδειγμα συμβαίνει που έγινε στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ. Για αυτό παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα, για να μπορείς να σηκωθείς μετά από κάθε δυσκολίας και να σταθείς στα πόδια σου».

Για τον Χαρίση: «Σας είχα πει κάτι και πραγματικά νιώθω δικαιωμένος…».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ