Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχάρα η Σάκκαρη, «λύγισε» από την Βένους Γουίλιαμς

Η Μαρία Σάκκαρη στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της, μέχρι την επόμενη, «χτύπησε» στα ίσα την Βίνους Γουίλιαμς, ωστόσο ηττήθηκε στα τρία set, μένοντας εκτός του «Wimbledon Championship».

Στο πρώτο set, η Μαρία Σάκκαρη μπήκε «μουδιασμένα» χάνοντας το πρώτο της σέρβις game, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στη Βίνους να προηγηθεί με 2-0.

Στη συνέχεια, η νεαρή Ελληνίδα επέστρεψε, για να χάσει για δεύτερη σερί φορά το σέρβις της, και να προηγηθεί η Αμερικανή με το ευρύ 4-1. Εκεί, κι ενώ όλοι νόμιζαν πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, η 20χρονη έδωσε το παρόν «οδηγώντας» το set μέχρι το 5-5. Η πολυνίκης του Wimbledon κράτησε το σέρβις της, και έκανε το «break» στο κατάλληλο σημείο, παίρνοντας το ένα από τα δύο «break point», «γράφοντας» το 1-0.

Η Μαρία, είχε εξαιρετική παρουσία, δείχνοντας πως μπορεί να «χτυπήσει» την εμπειρότερη αντίπαλο της στα ίσα. Τα αβίαστα λάθη, δεν στοίχησαν στην Γουίλιαμς (17-7), καθώς στα κρίσιμα σημεία, «έβγαλε» εξαιρετικούς winners (18-17) που της χάρισαν το προβάδισμα νίκης.

Στο δεύτερο set, η Σάκκαρη είχε εκπληκτική απόδοση. Συγκεκριμένα, το πρώτο της σέρβις (80%), ήταν το δυνατό της σημείο, όπως και τα λιγοστά αβίαστα της. Αντίθετα, η Βίνους Γουίλιαμς στο σέρβις της δεν ξεπέρασε ποτέ το 60%, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Μαρία να πάρει δύο «break» με το εκπληκτικό-δυνατό παιχνίδι που την χαρακτηρίζει.

Το No8 της WTA προσπάθησε να επανέλθει, πήρε πίσω το ένα «break», και στον έναν πόντο που θα μπορούσε να ισοφαρίσει, η Σάκκαρη «έβγαλε» ποιότητα και κράτησε το σέρβις της, για το 2-5. Στο τελευταίο game του set, λόγω άγχους υπέπεσε σε δύο αβίαστα λάθη, αλλά με έναν εξαιρετικό winner στην ευθεία, μπήκε ξανά στην υπόθεση πρόκριση.

Τα σετ: 7-5, 4-6, 6-3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ