Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Mamma mia!

Μπορεί να μην έχουν τους παίκτες και το ταλέντο που είχε κάποτε. Μπορεί να μην έχει τα νιάτα και το μπρίο που διέθετε πριν μερικά χρόνια.

Ωστόσο, οι Ιταλοί έχουν χίλιους και ένα τρόπους για να δείξουν και σε αυτό το Euro γιατί αποτελούν υπερδύναμη. 

Η «σκουάντρα ατζούρα» μπορεί να μην έπαιξε… μπαλάρα κόντρα στην Ισπανία, αλλά έδειξε πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα από την αρχή ως το τέλος και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 και παράλληλα εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2012.

Με τη βροχή να είναι ασταμάτητη στο Παρίσι ξεκίνησε το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ισπανία μία… ρεβάνς του τελικού του Euro που είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια με νικητές τους «φούριας ρόχας». Όσο περνούσαν τα λεπτά το παιχνίδι ήταν ολοένα και πιο καλό, ενώ σε αυτό βοήθησε και ο καιρός με τον ήλιο να βγαίνει και τη βροχή να σταματάει.

Στο 8′ είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή με πρωταγωνιστές τους Ιταλούς. Εκτέλεση φάουλ του Φλορέντσι, ο Πελέ νικάει στον αέρα τον Μπουσκέτς, αλλά ο Ντε Χέα πέφτει και διώχνει σε κόρνερ. Οι παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα» συνέχισαν να πιέζουν και είχαν στο 11′ δοκάρι με τον Τζακερίνι, αλλά η φάση ήταν σα να μην μέτρησε ποτέ, αφού ο Ιταλός στην προσπάθειά του έκανε φάουλ στον Μπουσκέτς.

Στο 25′ η Ιταλία έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν η σέντρα του Ντε Σίλιο από τα αριστερά βρήκε τον Παρόλο, αλλά, η μπάλα πέρασε για λίγο έξω. Οι Ισπανοί σε αυτό το διάστημα το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να αλλάξουν την μπάλα μέχρι την μεγάλη περιοχή των Ιταλών. Εκτός αυτού δεν έδειχναν την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος με τους Ιταλούς που στο 33′ επιβραβεύτηκαν για την πίεσή τους με γκολ.

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έντερ, ο Ντε Χέα πέφτει αλλά δεν διώχνει σωστά την μπάλα και στη συνέχεια της φάσης ο Κιελίνι την στέλνει στην κενή εστία κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, οι Ιταλοί έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 45′ όταν ο Τζακερίνι με ατομική ενέργεια του σούταρε με το δεξί αλλά ο Ντε Χέα διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι «φούριας ρόχας» μπήκαν πιο δυνατά και έδειξαν πιο αποφασισμένοι για να σημειώσουν το γκολ που θα τους κρατούσε στο παιχνίδι και που θα υπερασπίζονταν με αυτό τον τίτλο τους που είχαν κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, η Ιταλία ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 όταν ο Έντερ ξεπέρασε τον Πικέ, αλλά στο τετ-α-τετ- νικήθηκε από τον Ντε Χέα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ισπανοί έφταναν ολοένα και πιο εύκολα έξω από τα καρέ του Μπουφόν και στο 76′ και το 77′ είχαν δύο πολύ καλά σουτ από τους Ινιέστα και Πικέ, όμως, ο Ιταλός γκολκίπερ έδειξε την κλάση του και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Στο 90′ έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία με τον Πικέ να κάνει προβολή, αλλά, ο Μπουφόν να αποκρούει εντυπωσιακά.

Και αφού δεν έγινε σε τόσες φάσεις το 1-1 οι Ιταλοί «σκότωσαν» τους Ισπανούς στο 90′ με τον Πελέ που από κοντά «έγραψε» το 2-0 που έμεινε μέχρι τέλους.

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (84’ Νταρμιάν), Παρόλο, Ντε Ρόσι (53’ Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ (82’ Ινσίνιε) 

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Νολίτο (46’ Αντούριθ, 81’ Πέδρο), Μοράτα (70’ Λούκας Βάσκεθ) 

 


Italy 2-0 Spain All Goals & Highlights HD 27… από fotyroom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ