Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκλεψε την πρόκριση με το αγαπημένο στυλ του Σάντος

Ο μετρ του είδους Φερνάντο Σάντος πέτυχε για… πολοστή φορά σήμερα στην καριέρα του απέναντι στην σκληροτράχηλη Κροατία μία νίκη με 1-0. Ετσι, μετά από ένα επιεικώς κακό παιχνίδι για 115 και πλέον λεπτά, ο Κουαρέσμα 3΄ πριν από το τέλος της παράτασης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οι Ίβηρες πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro, εκεί που τους περιμένουν οι Πολωνοί.

Ό,τι δεν έγινε σε ολόκληρο το ματς, συνέβη στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Αγωνιστικά, ο Αντέ Τσάτσιτς, που είδε τον Λούκα Μόντριτς να είναι ετοιμοπόλεμος και τον παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με όλα του τα αστέρια στον αγωνιστικό χώρο, ελπίζοντας ότι θα κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά του, ο ομόλογός του στον πάγκο της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, φαίνεται πως άκουσε τους συμπατριώτες του αναφορικά με την αργή άμυνά του, και άφησε στον πάγκο τους Ρικάρντο Καρβάλιο και Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τους Φοντέ και Σέντρικ να παίρνουν τη θέση τους.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα, με τις δύο ομάδες να μένουν αρκετά πίσω, κοιτώντας πρώτα τα… νώτα τους. Μάλιστα, και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν κυρίως να αναπτυχθούν από τα πλάγια και να κάνουν κάποια σέντρα, που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, δεν κατέληγαν σε κάποια φάση. Χρειάστηκε να φτάσει στο 25’ για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία όταν ο Γκερέιρο εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά γεμίζοντας μέσα στην περιοχή, με τον Πέπε (ήταν οφσάιντ που δεν καταλογίσθηκε) να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Σούμπασιτς.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 62’, με την Κροατία να απειλεί περίπου όπως και η Πορτογαλία στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα, ο Σρνα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Βίντα έπιασε ωραία σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο αριστερά από το δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Στρίνιτς γκρέμισε τον Νάνι μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Καρμπάγιο λανθασμένα δεν έδειξε την άσπρη βούλα, με τους Πορτογάλους να διαμαρτύρονται δικαίως.

Ο χρόνος περνούσε και καμία από τις δύο ομάδες δεν ανέβαζε ρυθμούς ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένα σουτ εντός εστίας στην αναμέτρηση. Επόμενο ήταν λοιπόν οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση. Μια από τα ίδια όμως κι εκεί, με μία υποψία… φάσης στο 105’, για τους Κροάτες, όταν σε γέμισμα του Σρνα ο Πέρισιτς πετάχτηκε και βρήκε τη μπάλα στον αέρα με το πόδι, όμως ήταν αρκετά άστοχος.

Στο 111’ οι Πορτογάλοι συνδυάστηκαν ωραία με τον Κουαρέσμα να βγάζει καλή σέντρα από δεξιά, ο Νάνι προσπάθησε να κάνει το ανάποδο «ψαλίδι» αλλά δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, με την άμυνα των παικτών του Άντε Τσάτσιτς να διώχνει. Ένα λεπτό μετά, οι Κροάτες έχασαν μοναδική ευκαιρία όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Ρουί Πατρίσιο γλίστρησε και ο Βίντα που έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, δεν μπόρεσε να τη στείλει στο τέρμα.

Ο χρόνος περνούσε και όλα έδειχναν πέναλτι, όμως, στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι πήρε φωτιά. Στο 116′ ο Πέρισιτς βρέθηκε φάτσα με το τέρμα όμως η κεφαλιά του, με τη βοήθεια του Ρουί Πατρίσιο, κατέληξε στο δοκάρι.

Οι Πορτογάλοι αμέσως βγήκαν στην κόντρα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το σουτ από δεξιά, ο Σούμπασιτς απέκρουσε και ο Κουαρέσμα που ερχόταν από πίσω έγραψε με κεφαλιά το 1-0 και ξέρανε την ομάδα του Άντε Τσάτσιτς.

Στα τελευταία λεπτά οι Κροάτες προσπάθησαν να πάρουν την ισοφάριση, όμως σε νέα ευκαιρία, ο Βίντα από κοντά αστόχησε και πάλι, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη και να στέλνει την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει με την Πολωνία.

Κροατία (Τσάτσιτς): Σούμπασιτς – Σρνα, Τσόρλουκα (120’ Κράμαριτς), Βίντα, Στρίνιτς – Μόντριτς, Μπαντέλι, Ράκιτιτς (110’ Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς (88’ Κάλινιτς)

Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο – Σέντρικ, Πέπε, Φοντέ, Γκερέιρο – Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (108’ Ντανίλο), Ζοάο Μάριο (87’ Ρικάρντο Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (50’ Ρενάτο Σάντσες) – Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ