Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα και να… καίει!

Η Πολωνία νίκησε 1-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε για πρώτη φορά από τον όμιλο!

Και οι δύο ομάδες μπήκαν για να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι για να κλειστούν και σε αυτό βοήθησε πολύ το γεγονός πως η Ουκρανία είχε αποκλειστεί.

Στον αντίποδα η Πολωνία ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα για να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Euro και πήρε το καλύτερο δυνατό χάρη στο γκολ του Κούμπα Μπλατσικόφσκι που χάρισε τη δεύτερη νίκη στους Πολωνούς με σκορ 1-0.

Με το… καλημέρα ξεκίνησε με ευκαιρία το παιχνίδι και αυτή ανήκε στην Πολωνία όπου στο 3′ ο Μιλίκ από αριστερά σούταρε από πλάγια θέση αριστερά, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ. Μάλιστα, στο 4′ ο Λεβαντόφσκι έχασε μοναδικό τετ-α-τετ με το πλασέ του έμπειρου στράικερ να είναι κακό κόντρα στον Πιάτοφ.

Οι Ουκρανοί χρειάστηκαν αρκετά λεπτά μέχρι να βρουν τα πατήματά τους και να ισορροπήσουν στο παιχνίδι. Στο 17′ έφτασαν και εκείνοι πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Γιαρμολένκο έχασε τετ-α- τετ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τους Ουκρανούς να ξέρουν ότι δεν θα συνεχίσουν στην διοργάνωση και να θέλουν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι, ενώ στο 38′ δημιούργησαν ακόμη μία καλή στιγμή με τον Ζοζούλια να μην βρίσκει δίχτυα.

Η Πολωνία μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 56′ μετά από το σουτ του Καπούτσκα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε έξω. Ωστόσο, αυτό που δεν κατάφερε ο 19χρονος παίκτης το έκανε ο Μπλατσικόφσκι στο 54′ που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον έμπειρο μέσο με ωραίο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πιάτοφ.

Οι Ουκρανοί πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης και έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν με τον Ζοζούλια στο 80′. Ωστόσο, η κεφαλιά του πέρασε για ελάχιστα εκατοστά έξω και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ουκρανία (Μιχαΐλο Φομένκο): Πιατόφ, Μπουτκό, Κατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ροτάν, Ζιντσένκο (73’ Κοβαλένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (90’+2’ Τίμοστσουκ). 

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Παζντάν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι (46’ Μπλαστσικόφσκι), Καπούτσκα (71’ Γκροσίτσκι), Μίλικ (90’+3’ Σταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ