Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας Γκόμεζ ήταν αρκετός!

Παίρνοντας ώθηση από την δυναμική τους εκκίνηση στο ματς, οι Γερμανοί πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Γκόμεζ κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία (1-0) και την πρωτιά του Γ’ ομίλου.

Τα «πάντσερ» είχαν ουσιαστικά… κατασκηνώσει στην περιοχή του ΜακΓκόβερν, αλλά σκόραραν μόλις μια φορά, στέλνοντας παράλληλα δύο φορές το δοκάρι.

Πολύ αποφασισμένη μπήκε η Γερμανία στον αγωνιστικό χώρο και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη απειλήσει τρεις φορές την εστία του ΜακΓκόβερν.

Αρχικά, ο Μίλερ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ύστερα από πάσα με την μια του Οζίλ, αλλά ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν νικήθηκε από τον ΜακΓκόβερν.

Στο 10′ ήταν η σειρά του Γερμανού πλεϊμέικερ να απειλήσει όταν κατέβασε όμορφα με τακουνάκι την βαθιά μπαλιά του Μπόατενγκ αλλά δεν τελείωσε ανάλογα την φάση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Έπειτα από μόλις ένα λεπτό, τα «πάντσερ» έχασαν και διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Γκέτσε και στην συνέχεια ο Κίμιχ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Επόμενη καλή φάση στο 23ο λεπτό, όταν ο Γκόμεζ έστρωσε με το στήθος την μπάλα στον Μίλερ, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω.

Στο 26ο λεπτό η Γερμανία έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Έκτορ βρήκε τον Μίλερ, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερ όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Οζίλ με κάθετη πάσα βρήκε τον Γκόμεζ, ο οποίος πολύ όμορφα με την μία βρήκε τον Μίλερ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή τράβηξε τον τερματοφύλακα πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πίσω στον Γκόμεζ, με τον 30χρονο επιθετικό να σκοράρει για το 1-0.

Στο 34′ η Γερμανία είχε και πάλι δοκάρι με τον Γκέτσε να βρίσκει τον Μίλερ στο ύψος του πέναλτι με το πλασέ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 40′ άλλη μία ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους με τον Γκόμεζ να βγαίνει τετ-α-τετ από πάσα του Οζίλ, αλλά ο σκόρερ του πρώτου τέρματος δεν μπόρεσε να σημειώσει άλλο ένα, κάνοντας άσχημο τελείωμα.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί ξεκίνησαν έχοντας τον έλεγχο και μέσα σε δύο λεπτά ο Γκέτσε έχασε δύο ευκαιρίες.

Αρχικά στο 50′ από πάσα του Κίμιχ, κατέβασε την μπάλα αλλά δεν νίκησε τον ΜακΓκόβερν ενώ στο 52′ ύστερα από γύρισμα του Οζίλ από τα αριστερά έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στην συνέχεια η Γερμανία είχε τον έλεγχο αλλά δεν ήταν το ίδιο απειλητική, με μόνη εξαίρεση ένα σουτ του Κεντίρα που απέκρουσε ο ΜακΓκόβερν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκόμεζ δεν βρέθηκε στην σωστή θέση για να σκοράρει.

Τα «πάντσερ» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν το γκολ που θα καθάριζε το ματς.

Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 81ο λεπτό για να απειλήσουν και πάλι τα «πάντσερ» όταν ο Κίμιχ έβγαλε την σέντρα με τον Γκόμεζ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον ΜακΓκόβερν να του λέει «όχι», στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές και στο 88′ με τον τερματοφύλακα των Βορειοιρλανδών αυτή την φορά να μπλοκάρει το σουτ με το αριστερό του έμπειρου επιθετικού.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο με την Γερμανία να παίρνει τελικά ένα εύκολο «τρίποντο».

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Λεβ έφθασε τους 7 βαθμούς, παίρνοντας την πρόκριση από τον Γ’ όμιλο ως πρώτη. Από την άλλη η Βόρειος Ιρλανδία έμεινε στους 3 βαθμούς τερματίζοντας τρίτοι στον όμιλο και περιμένουν να δουν αν θα είναι στις καλύτερες τρίτες που θα πάρουν την πρόκριση.

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο’Νιλ, 4-5-1): ΜακΓκόβερν, Χιουτζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Ντέιβις, Κόρι Έβανς (84’ ΜακΓκιν), Νόργουντ, Γουόρντ (70’ Μαγκίνις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (60’ Λάφερτι). 

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76’ Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Κεντίρα (69’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (55’ Σίρλε), Γκόμεζ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ