Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Πνίγηκαν» στο τέλος…

Οι θαλασσόλυκοι Ισλανδοί έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους νίκη σε Euro, όμως, στο 88′ δέχτηκαν το γκολ της ισοφάρισης από την Ουγγαρία (1-1 )και… πνίγηκαν σε μία ακόμη ισοπαλία.

H πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους Ισλανδούς στο 10′ όταν ο Μπόντβαρσον έπιασε δυνατή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κίραλι.

Οι Ούγγροι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στον αντίποδα οι Ισλανδοί ήταν προσηλωμένοι στο σχέδιό τους και σε όλες τις φάσεις έμπαιναν πολύ δυνατά δείχνοντας πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη. Μάλιστα, στο 31′ έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0 με τον Γκούντμουσον που κέρδισε τη μάχη με τον Κάνταρ, βρέθηκε απέναντι από τον Κίραλι, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας τον νίκησε στο πλασέ που έκανε και κράτησε το μηδέν.

Ωστόσο, στο 39′ οι παίκτες της Ισλανδίας έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα για τη πρώτη τους νίκη σε Euro όταν χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του  Σίγκουρντσον πήραν το προβάδισμα .

Στο δεύτερο μέρος οι Ισλανδοί συνέχισαν την ίδια τακτική με τους Ούγγρους  να πιέζουν όσο πιο πολύ μπορούσαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Βέβαια, όσο περνούσε η ώρα οι Ισλανδοί έχαναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τους αντιπάλους τους να έχουν ολοένα και πιο πολλούς παίκτες τους στα καρέ τους.

Εν τέλει η… δικαίωση για τους Ούγγρους ήρθε στο 88′ μετά από γύρισμα του Νίκολιτς από τα δεξιά ο Σέβαρσον έστειλε άθελα την μπάλα στα δίχτυα της χώρας του κάνοντας το 1-1 που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παρά τη μεγάλη ευκαιρία που είχαν στα χασομέρια οι Ισλανδοί για να πάρουν τη νίκη όταν μετά από φάουλ του Σίγκουρτσον η μπάλα βρήκε στα σώματα των Ούγγρων με τον Γκούντγιονσεν να σουτάρει εκ νέου και η μπάλα μετά από κόντρες να μην καταλήγει στα δίχτυα του Κίραλι για λίγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ