Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ναδάλ

Μετά την απουσία του από τη διοργάνωση του Λονδίνου (2012), ο Ράφα Ναδάλ θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο τραυματισμός του στο γόνατο πριν από 4 χρόνια του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ξανά το χρυσό μετάλλιο, που είχε κατακτήσει το 2008 στο Πεκίνο. Ο Ράφα Ναδάλ, όμως, επιστρέφει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, αυτή την φορά στη Βραζιλία με στόχο να φτάσει έως το τέλος.

Πρόσφατα αποχώρησε στον τρίτο γύρο του «Roland Garros» με πρόβλημα στον καρπό του αριστερού του χεριού, ενώ δεν θα λάβει μέρος ούτε στο Wibledon.

Παρ΄ όλα αυτά η ομοσπονδία τένις της Ισπανίας τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Ρίο, όπως και την εφετινή κάτοχο του «Roland Garros», Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.

Την υπόλοιπη αποστολή που θα λάβει μέρος στο απλό ανδρών/γυναικών συμπληρώνουν οι, Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, Νταβίντ Φερέρ, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ και Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας.

Στα διπλά γυναικών το ένα ζευγάρι θα είναι η Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο/ Γκαρμπίνε Μπουγκουρούθα και το άλλο Αναμπέλ Μεδίνα Γκαρίγες/ Αράντσα Πάρα Σαντόνια.

Στα διπλά ανδρών θα παίξουν οι Ράφαελ Ναδάλ/Μάρκ Λόπεζ και Νταβίντ Φερέρ/Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ

Τον περασμένο Απρίλιο ο Ναδάλ είχε επιλεχθεί να είναι ο σημαιοφόρος των Ισπανών στους Ολυμπαικούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ