Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Γκριεζμάν ντύθηκε Παγιέ και λύτρωσε τη Γαλλία

Η Αλβανία έκανε σπουδαία αμυντική εμφάνιση στη Μασσαλία, αλλά η Γαλλία λυτρώθηκε αρχικά με γκολ του Γκριεζμάν στο 90′ και τελικά νίκησε 2-0 (Παγιέ στο 96′) και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους “16” του Euro 2016.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν ξεκίνησε στην 11άδα με Πογκμπά και Γκριεζμάν, οι οποίοι δεν ήταν καλοί στην πρεμιέρα με την Ρουμανία, με τους Κομάν και Μαρσιάλ να παίρνουν την θέση τους.

Η Αλβανία ήταν πολύ καλά στημένη από τον Τζάνι Ντε Μπιάτζι και η Γαλλία κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσει μόνο δύο φορές, αμφότερες με εκτέλεση φάουλ του Παγιέ και κεφαλιά του  Ζιρού (4′ και 36′).

Το μυαλό τον Αλβανών δεν ήταν μόνο στην άμυνα, καθώς είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες και αυτοί στο πρώτο 45άλεπτο, με την σέντρα σουτ του Χισάι στο 25′ να ξεχωρίζει.

Ο Αντονί Μαρσιάλ ήταν κακός, ούτε σε αυτό το ματς δεν πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ και στο ημίχρονο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον αντικατέστησε με τον Πογκμπά. Ετσι ο Παγιέ πήγε αριστερά. Δεξιά έμεινε ο Κομάν, ο οποίος στο 46′ έχασε σπουδαία ευκαιρία, με την κοντινή κεφαλιά του να περνά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπερίσα.

Λίγο έλειψε στο 51′ να ανοίξει το σκορ η Αλβανία με αυτογκόλ του Μπακαρί Σανιά, με την μπάλα να χτυπά στο στήθος και και εν συνεχεία στο δοκάρι του Γιορίς, ενώ ο Σαντίκου πεσμένος έκανε… κάτι σαν κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Πογκμπά μετά από 2-3 κακές επιλογές έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 53′, πιάνοντας σουτ στην κίνηση από την σέντρα του Παγιέ, που πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μία ακόμη άστοχη κεφαλιά του Ζιρού στο 67′, αυτήν την φορά από σέντρα του Κομάν, ο οποίος αμέσως μετά άφησε την θέση του στον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ στο 69′ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι, επίσης σε κεφαλιά, από την σέντρα του Εβρά.

Οπως και στην πρεμιέρα έτσι και τώρα, ήρθε η λύση για τους Γάλλους στο 90′. Αυτή τη φορά ο Γκριεζμάν ντύθηκε Παγιέ και με κεφαλιά έκανε το 1-0, το οποίο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στους παίκτες του Ντεσάμπ, με την οποία «κλείδωσαν» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 96′ όταν, έπειτα από μία αντεπίθεση, ο Παγιέ με ωραία κίνηση και πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Παγιέ, Κομάν (68′ Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46′ Πογκμπά), Ζιρού (77′ Ζινιάκ).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Χισαϊ, Αγέτι (85′ Βεσέλι), Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι (74′ Τσάκα), Αμπράσι, Μεμουσάι, Λίλα (71′ Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ