Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κατάρα ξανακτύπησε στο 92′ (video)

Η Αγγλία δεν ξόρκισε ούτε τώρα την κατάρα της… πρεμιέρας. Ισοφαρίστηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τη Ρωσία (1-1) στο «Βολεντρόμ» για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Euro.

Το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα του Χόντγκσον, που ήταν ιδιαίτερα απειλητική, σε αντίθεση με την αντίπαλό της, που μόνο σε δύο περιπτώσεις ανησύχησε τον Τζο Χαρτ.

Από το 1-0 κόντρα στην Ουκρανία, στις 19 Ιουνίου του 2012 στην Πολωνία έχουν να κερδίσουν σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης τα «τρία λιοντάρια».

Το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση έγινε για λογαριασμό των Άγγλων από τον Άλι, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ακινφέεβ. Στο έβδομο λεπτό όμως, ο Ρώσος τερματοφύλακας επενέβη, όταν μετά από πάσα του Γουόκερ, ο Λαλάνα σούταρε μέσα από την περιοχή.

Στο 12’, μετά από κόρνερ, ο Ακινφέεβ μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά που πήρε ανενόχλητος ο Σμόλινγκ.

Η Ρωσία απείλησε για πρώτη φορά στο 17’, όταν από εκτέλεση φάουλ, ο Ιγκνασέβιτς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να μπλοκάρεται από τον Χαρτ. Στο 22’, για άλλη μία φορά, ο Γουόκερ βρήκε τον Λαλάνα, αλλά αυτή τη φορά, ο χαφ της Λίβερπουλ έστειλε τη μπάλα άουτ, σε άλλη μία καλή ευκαιρία για τους Βρετανούς.

Κάθε λεπτό που περνούσε, οι Άγγλοι αύξαναν την πίεσή τους. Στο 32’, ο Μπερεζούτσκι πρόλαβε την τελευταία στιγμή πριν ο Άλι βρεθεί απέναντι από τον Ακινφέεβ, ενώ στο 35’, ο Γουόκερ για άλλη μία φορά γύρισε στον Ρούνεϊ, το σουτ του οποίου απέκρουσε με γροθιές ο Ρώσος τερματοφύλακας.

Οι παίκτες του Χόντγκσον απειλούσαν με κάθε τρόπο τη ρωσική εστία, η «αρκούδα» όμως, άντεχε, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς σκορ.

Στο 53’, μετά από φάουλ του Κέιν, δημιουργήθηκε αναμπουμπούλα στα καρέ του Ακινφέεβ, χωρίς όμως να επωφεληθεί κάποιος Άγγλος, ενώ στο επόμενο λεπτό, οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, το οποίο εκτέλεσε ο Ρούνεϊ, αστοχώντας.

Στο 59’, μετά από εκτέλεση κόρνερ των Ρώσων, άθελά του, ο Ντάιερ έστειλε τη μπάλα προς την αγγλική εστία, με τον Χαρτ να αποσοβεί το αυτογκόλ.

Στο 63’, οι Ρώσοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο Σμολόβ σούταρε εξαιρετικά από το ύψος της περιοχής, αστοχώντας για λίγο.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε, μέχρι το 70’, όταν ο Ρούνεϊ βρήκε τη μπάλα στρωμένη μπροστά του, σούταρε, αλλά ο Ακινφέεβ αρχικά και στη συνέχεια το δοκάρι, στέρησαν το γκολ από τους Άγγλους.

Στο 73’, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Από κερδισμένο φάουλ, στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Ντάιερ εκτέλεσε και «κεραυνοβολώντας» τον Ρώσο πορτιέρο, έγραψε το 1-0.

Στη συνέχεια, η Αγγλία φάνηκε πιο πολύ να έχει άγχος για να κρατήσει το σκορ, με τους Ρώσους να μην δύνανται να απειλήσουν πάντως. Όλα αυτά μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπερεζούτσκι με κεφαλιά ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα και «άφησε αναίσθητους» τους Άγγλους

ΑΓΓΛΙΑ (Ρ. Χόντγκσον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Στέρλινγκ (87’ Μίλνερ), Λαλάνα, Κέιν, Ρούνεϊ (77’ Γουίλσιρ), Ντάιερ, Άλι

ΡΩΣΙΑ (Λ. Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Σμολνίκοβ, Ιγκνάσεβιτς, Νοϊστέντερ (79’ Γκλουσακόβ), Κοκόριν, Σμόλοβ, Γκολόβιν (77’ Σιρόκοφ)Σ, Β. Μπερεζούτσκι, Σατόβ (85’ Μαμάεβ), Σενίκοβ, Τζούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ