Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Ζωντανή» για πρόκριση η Εθνική

Το καθήκον της έκανε η Εθνική βόλεϊ γυναικών που επικράτησε 3-0 (25-14, 25-17, 25-21) της Ουγγαρίας στο κλειστό της Μεγαλόπολης στην αυλαία της φάσης των ομίλων του 3ου γκρουπ του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Η Ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη θέση με 4 νίκες και 12 πόντους με σετ 12-7.

Σύμφωνα με ενημέρωση της CEV ο καλύτερος δεύτερος όλων των ομίλων περνάει στα ημιτελικά ή στο φάιναλ φορ, χωρίς να έχει σημασία ποιος θα είναι ο διοργανωτής σε περίπτωση που διεξαχθεί φάιναλ φορ.

Άρα με 12 πόντους η Ελλάδα είναι σίγουρα καλύτερη από τον 2ο του 2ου ομίλου (Μαυροβούνιο, Γαλλία έχουν από 6 πόντους, ένα ματς πριν το φινάλε και του 2ου τουρνουά) και περιμένει το 2ο τουρνουά του 1ου ομίλου, το οποίο θα διεξαχθεί 17-19 Ιουνίου στην Αλβανία.

Η βαθμολογία εκεί έχει ως εξής μετά το 1ο τουρνουά που έγινε στην Πολωνία: 1. Σλοβακία 8, 2. Πολωνία 6, 3. Λευκορωσία 3, 4. Αλβανία 1.

Η Εθνική έχει αρκετές πιθανότητες, αφού όπως φαίνεται οι ομάδες του 1ου ομίλου έχουν μικρές αγωνιστικές διαφορές μεταξύ τους και οι βαθμοί έχουν μοιραστεί, κάτι που ευνοεί την ελληνική ομάδα, αφού δύσκολα η 2η ομάδα θα καταφέρει να πάρει 12 πόντους.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος μετά το τέλος του ματς έδωσε συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής για την εμφάνιση και την νίκη. Κορυφαία για την ελληνική ομάδα και πρώτη σκόρερ ήταν η Λαμπρούση με 13 πόντους, 3 άσους και 3 μπλοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ