Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοιξε το σκορ με νίκη θρίλερ ο Ολυμπιακός

Το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έδειξαν την… καρδιά του πρωταθλητή που διαθέτουν, επικρατώντας της Βουλιαγμένης με 10-9, σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς, ενώ στα τρία πρώτα οκτάλεπτα μιλούσαν οι επιθέσεις, στο φινάλε μίλησε η… άμυνα.

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με τον Διαμαντοπούλου, ο Ολυμπιακός απάντησε με τις Μανωλιουδάκη και Μπιανκόνι, όμως από εκεί και πέρα η φιλοξενούμενη ομάδα πήρα τα ηνία του αγώνα, έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με 2-3, φτάνοντας, μάλιστα στο 2-4 με την Κώτσια.

Η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε με δύο τέρματα της Ασημάκη (4-4) και από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγαινε γκολ – γκολ, με τον ΝΟΒ να προηγείται και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει.

Έτσι φτάσαμε στο 4-5 του ημιχρόνου και το εντυπωσιακό 9-9 με το φινάλε της τρίτης περιόδου, στην οποία σημειώθηκαν εννέα τέρματα!  Και εκεί που όλοι περιμέναμε… κανονιές και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί… μίλησαν οι άμυνες!

Οι δύο ομάδες έσφιξαν στα μετόπισθεν, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το χρυσό τέρμα με την Αβραμίδου από την περιφέρεια, 5.50’ πριν το φινάλε.

Ετσι έγινε το 10-9, με το σκορ να παραμένει αναλλοίωτο στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη να κάνουν το πρώτο σημαντικό βήμα για την διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα.

Μανωλιουδάκη, Ασημάκη, Ε. Πλευρίτου και η Αβραμίδου, με το νικητήριο τέρμα, ξεχώρισαν από πλευράς Ολυμπιακού, ενώ από τον ΝΟΒ, συγκινητική ήταν η Τσουκαλά, που σκόραρε τέσσερα τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 5-4, 1-0.

Ολυμπιακός: Μανωλιουδάκη 2, Μπιανκόνι, Ασημάκη 2, Ελευθεριάδου, Έμολο, Ε. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου.

Βουλιαγμένη:  Β. Διαμαντοπούλου 2, Ρουμπέση, Τσουκαλά 4, Κώτσια, Χυδηριώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ