Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φερστάπεν: «Δεν μπορώ να το πιστέψω»

Πώς να μην πετά στα σύννεφα ο Μαξ Φερστάπεν μετά την απρόσμενη νίκη του στην παρθενική του εμφάνιση με τη Red Bull;

«Είναι κάτι φανταστικό. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ήταν ένας απίστευτος αγώνας! Ευχαριστώ όλη την ομάδα που μου παρείχε ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Το να κερδίζω ένα Grand Prix στον πρώτο μου αγώνα με τη Red Bull είναι κάτι απίθανο. Ο πατέρας μου με βοήθησε πάρα πολύ», δήλωσε ο 18χρονος πιλότος.

Ο περήφανος πατέρας, Γιος Φερστάπεν, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Το να κατακτά τη νίκη ο Μαξ σε τόσο νεαρή ηλικία, στον πρώτο του αγώνα με τη Red Bull και μόλις στο δεύτερο χρόνο του στη Formula 1 είναι κάτι φανταστικό. Είμαι περήφανος γι’ αυτόν, το αξίζει γιατί έχει δουλέψει πολύ σκληρά».

Στον πιτσιρικά υποκλίθηκαν και οι πιλότοι των δύο Ferrari που τον πλαισίωσαν στο πόντιουμ. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μαξ, έκανε φοβερό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν, αλλά απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Προσπάθησα, αλλά δεν μπόρεσα να περάσω πρώτος. Μετά τις κατατακτήριες θα λέγαμε πως θα ήμασταν ευχαριστημένοι με το 2-3, αλλά από τη στιγμή που έμειναν εκτός οι Mercedes θέλαμε κάτι καλύτερο», τόνισε ο δεύτερος Κίμι Ράικονεν.

«Πολλά μπράβο στον Μαξ, είναι σπουδαίο το επίτευγμά του και η μέρα του ανήκει. Σαν άνθρωπος του σπορ είναι κάτι πολύ μεγάλο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς θα θέλαμε μια καλύτερη θέση, αλλά όλη η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια μετά από μια όχι καλή μέρα χθες στις κατατακτήριες», τόνισε ο Φέτελ, που μέχρι σήμερα ήταν ο νεότερος πιλότος που είχε κατακτήσει νίκη στη Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ