Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σίμτσακ: «Θα το παλέψουμε και στο ΟΑΚΑ»

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Σίμτσακ, που τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει για την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ.

«Άλλη μία σημαντική νίκη για την ομάδα μας στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, είναι μια νίκη η οποία μας δίνει πιθανότητες πρόκρισης την οποία θα διεκδικήσουμε στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός ήρθε με σημαντικές απουσίες, το ίδιο κι εμείς και για εμάς είναι πιο σημαντικές γιατί δεν έχουμε μάθει να παίζουμε σε τόσο δυνατό ρυθμό ανά δύο ημέρες. Ανταποκριθήκαμε καλά ακόμη και στους αγώνες στην Αθήνα. Μείναμε πιστοί στο πλάνο και ανταγωνιστικοί παρά τις απουσίες. Έχουμε μικρό ποσοστό πρόκρισης, ξέρουμε που έχουμε να παίξουμε, αλλά αυτό δεν με φοβίζει. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πιθανότητες μας», τόνισε αρχικά ο παίκτης του Άρη και πρόσθεσε:

«Εμείς που παίζουμε στην Ελλάδα γνωρίζουμε πόσο σημαντικό και ξεχωριστό είναι αυτό έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, δεν θυμάμαι να έγινε 2-2 άλλη φορά η σειρά, αλλά υπήρχε πίστη στην ομάδα. Μπορούμε στο γήπεδό μας να κερδίζουμε οποιοδήποτε αντίπαλο». 

Για τον αγώνα του Σαββάτου ανέφερε: «Είναι δύσκολο, ξέρουμε ότι στην έδρα μας είναι κάτι διαφορετικό και μαγικό, έχουμε πίστη, την οποία μας τη δίνει ο κόσμος με την ώθησή του. Οι υπόλοιποι προσπαθήσουμε για το καλύτερο και εκτός του κόσμου, γίνεται μεγάλη δουλειά και από τους προπονητές. Όλοι έχουν τον ρόλο τους στην ομάδα, όποιος και να παίξει θα κάνει ακριβώς ίδια πράγματα. Τώρα στο ΟΑΚΑ είναι ένας τελικός. Έχουμε χάσει τέσσερις φορές στο ΟΑΚΑ, για πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ. Δεν είμαστε το φαβορί όπως είπε και ο προπονητής μας στο ημίχρονο. Είχε δίκιο για τα πρώτα 20 λεπτά ότι θέλαμε τόσο πολύ να κερδίσουμε που δεν έμπαιναν τα σουτ. Μας είπε χαλαρώσει και διασκεδάστε το. Αυτό έγινε και πήραμε την νίκη. Τώρα πάμε για το ίδιο στην Αθήνα, θα δούμε». 

Όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο προσεχής τελικός τόνισε: «Για μένα είναι το πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι στην καριέρα μου, θα είναι ευκαιρία να τη ζήσω αυτή την εμπειρία. Γενικά είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλους τους παίκτες ο Άρης. Ερχόμαστε στην προπόνηση και το γουστάρουμε. Δεν λέμε βαριέμαι, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα φαίνεται στο γήπεδο, δεν υπάρχουν εγωισμοί, ξέρουμε ποιος σουτάρει. Ο χαρακτήρας μου με βοηθάει να το ζω έντονα, δεν έχω αθλητικά προσόντα άλλων παικτών».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ