Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οχι ψήφισε για Κόσοβο ο Γκιρτζίκης

Το Κογκρέσο της UEFA ενέκρινε την αποδοχή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου, με ψήφους 28 έναντι 24, παρά τη σθεναρή αντίσταση της Σερβίας, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008.

Μια από τις Ομοσπονδίες που ψήφισαν αρνητικά, ήταν και η ελληνική, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να λέει το δικό του όχι, αλλά τελικά υπερίσχυσε το ναί και ως εκ τούτου ένα νέο μέλος προστίθεται στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια.

Στο ετήσιο συνέδριο της UEFA στη Βουδαπέστη ελήφθη η απόφαση να αυξηθούν τα μέλη της UEFA στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA και από πέντε έγιναν έξι.

Η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τον νυν πρόεδρό της, Γιώργο Γκιρτζίκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της, Παυσανία Παπανικολάου .

Εξάλλου, στο περιθώριο της παρουσίας του εκεί ο Ξανθιώτης παράγοντας βρέθηκε και συνομίλησε με αξιωματούχους της UEFA και άλλων Ομοσπονδιών γύρω από τα φλέγοντα και ανοιχτά μέτωπα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, να τονιστεί πως θα δώσει το παρών και στο ετήσιο συνέδριο της FIFA την άλλη εβδομάδα στο Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ