Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιάνκοβιτς: «Νόμιζαν ότι είχα καρκίνο»

Τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή της πέρασε τον τελευταίο καιρό η Γελένα Γιάνκοβιτς, η οποία σε συνέντευξη της στην  Sportski Zurnal, αποκάλυψε ότι οι γιατροί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ακόμα και να έχει καρκίνο. 

Η Νο 26 στον κόσμο τενίστρια απουσιάζει από την αγωνιστική δράση από τον περασμένο Μάρτιο, όταν εγκατέλειψε στο δεύτερο γύρο του Μαϊάμι Όπεν, στον αγώνα κόντρα στην Μάγκντα Λινέτε, λόγω τραυματισμού στον ώμο. 

«Τραυματίστηκα σε έναν μυ του ώμου που συνδέεται με το λαιμό.  Πονούσα όταν ανέπνεα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν θα πιστεύατε πόσο πολύ πονούσα. Προσπαθούσα να σηκώσω τα πράγματά μου και ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Δεν μπορούσα να αναπνεύσω ή να κοιμηθώ. Έκανα κάποιες εξετάσεις και οι γιατροί πρόσεξαν ότι είχα μία κύστη στους αδένες του λαιμού. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα νόμιζαν ότι ήταν καρκίνος και αποφάσισαν να κάνω και άλλες εξετάσεις», είπε αρχικά η Γιάνκοβιτς και συνέχισε:

«Με τρύπησαν με βελόνες στο λαιμό για να βγει το υγρό. Πέρασα δέκα μέρες κόλασης. Ευτυχώς όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ο ύποπτος ιστός δεν είναι υγιής, αλλά τα πάω καλά παρά το γεγονός ότι πέρασα δύσκολες στιγμές, κυρίως πνευματικά. Δεν έκανα προπόνηση για τέσσερις εβδομάδες, που είναι πολύς καιρός.

Έχασα μυικό τόνο, πονάω όταν αναπνέω, αλλά είμαι ακόμα αισιόδοξη και ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά, δεν ξέρω όμως πότε. Δεν έχασα ποτέ το κίνητρό μου και το μόνο που θέλω τώρα είναι να είμαι υγιής και σε φόρμα για να επιστρέψω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ