Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με χαρακτήρα πρωταθλητή φουλ για κούπα ο ΠΑΟΚ

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει μεγάλη νίκη με 3-1 σετ επί του Φοίνικα Σύρου κάνοντας το 2-0 στην τελική σειρά της Volleyleague και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Oλα τα λεφτά στο παιχνίδι ήταν η ανατροπή που πέτυχε ο Δικέφαλος στο τρίτο σετ, όταν κατέκτησε το σετ (25-23), αν και βρέθηκε να χάνει με 15-20. 

Ο Φοίνικας από τη δική του πλευρά, έβγαλε αντίδραση, είχε ψυχή, όμως όλα αυτά δεν αρκούσαν για να φέρει τη σειρά στα ίσα. 

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Σεπέδα, πλέον θα πάει στην Ερμούπολη, με στόχο να καθαρίσει τη σειρά και να πανηγυρίσει την δεύτερη σερί κατάκτηση πρωταθλήματος, στο νησί όπου πέρυσι πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο (είχε κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος).

Με αιχμή του δόρατος τους Γιαμπλόνσκι και Χιμένες στην επίθεση και τον Λι να σκεπάζει το φιλέ, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ (25-21).

Σε περίπατο μετέτρεψε το δεύτερο σετ ο Φοίνικας Σύρου, καθώς μετά το 4-4 όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, οι νησιώτες πήραν διαφορά (5-9), κυρίως χάρη στους  πόντους του Ντόκιτς, αλλά και το εκπληκτικό μπλοκ των παικτών του Ντούσκο Νίκολιτς, με τους «πειρατές» να ισοφαρίζουν σε 1-1 σετ (17-25).

Η καρδιά του πρωταθλητή ΠΑΟΚ μίλησε στο τρίτο σετ. Τι κι αν ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-20 και 18-22; Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, έφεραν τούμπα το ματς και κατέκτησαν το σετ με 25-23 με τον Σεπέδα να κάνει πράγματα και θαύματα, ενώ highlight ήταν το μονό μπλοκ του Τερζή πάνω στον Παπαδόπουλο με το οποίο ο ΠΑΟΚ προσπέρασε στο σκορ (24-23).

Mε την ψυχολογία στα ύψη μετά την ανατροπή που πέτυχε στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ, ξεκίνησε δυνατά και το τέταρτο σετ, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να διατηρεί στο αρχικό του σχήμα τον Θάνο Τερζή, με τον Βασίλη Κουρνέτα να μένει στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του σετ. 

Ο Δικέφαλος με τον καυτό Σεπέδα, πήρε κρίσιμους πόντους και σε καίριο σημείο  του σετ πήρε διαφορά τριών πόντων (16-13), φτάνοντας με σκορ ασφαλείας στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Ο Ντούσκο ΝίκOλιτς, έψαχνε λύσεις, ώστε να φρενάρει τον Σεπέδα, μάταια όμως, αφού ούτε η αλλαγή του Ντόκιτς με τον Λάππα είχε τα αποτελέσματα που θα περίμενε, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει τη διαφορά και να φτάνει στη νίκη (25-18), διπλασιάζοντας τις νίκες του και τη Μ. Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το 2ο σερί πρωτάθλημα, μέσα στην Ερμούπολη.

Τα σετ: 25-21, 17-25, 25-23, 25-18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ