Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σφυρή: «Θα ήμουν αξιολύπητη αν δεν είχα σκοτώσει την παίκτρια μέσα μου»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, η μεγάλη Έφη Σφυρή αναφέρθηκε στο ερασιτεχνικό μπιτς βόλεϊ, που οργανώνεται στο Vari Sports Club, αλλά και για τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισαν με τη Βάσω Καραντάσιου.

«Νιώθω υπερήφανη για όσα πετύχαμε με τη Βάσω», είπε και τόνισε: «Θα ήμουν αξιολύπητη αν δεν είχα σκοτώσει την παίκτρια μέσα μου δέκα χρόνια τώρα που έχω αποσυρθεί…».

Αρχικά, είπε: «Είναι το δεύτερο τουρνουά μπιτς βόλεϊ της φετινής σεζόν. Είναι το Spring, το ανοιξιάτικο, με πλήθος συμμετοχών. Και είναι, φυσικά, ερασιτεχνικό. Αφορά ΜΟΝΟ τους φιλάθλους. Εκείνους που λατρεύουν το βόλεϊ. Ο καθένας μπορεί να έρθει και να παίξει. Τους κάνουμε, ουσιαστικά, το δικό τους πρωτάθλημα. Έχουμε δύο κατηγορίες, και σε καθεμία υπάρχουν 32 παίκτες. Και βέβαια, κάθε κατηγορία έχει το δικό της κίνητρο. Το έπαθλο, ας πούμε, στην πρώτη κατηγορία, είναι να μπορείς να παίξεις και επαγγελματικά! Στην άλλη κατηγορία, κάνουμε δώρο, ας πούμε, μια εκδρομή στη Σαντορίνη, ενώ υπάρχει και χρηματικό έπαθλο. Έχει τεράστια εξέλιξη το άθλημα. Έχει και πλάκα. Συνδυάζει πολλά στοιχεία. Και συνήθως στους αγώνες κάθε σαββατοκύριακο η εξέδρα είναι γεμάτη. Κάτι που ακούω συχνά, πλέον, είναι δεν θέλω να χάσω προπόνηση, εκεί τα ξεχνάω όλα! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρίσης… Ο κόσμος το έχει ρίξει στα σπορ για να ξεχαστεί. Θέλεις να νιώσεις και πάλι παιδί, να ηρεμήσεις».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Ακόμη και τώρα παίζω. Ερασιτεχνικά, βέβαια. Είναι δέκα χρόνια που σταμάτησα και θα ήμουν αξιολύπητη αν δεν είχα σκοτώσει την παίκτρια μέσα μου. Πρέπει να το κάνει αυτό ένας αθλητής που αποσύρεται μέσα σε έναν χρόνο το πολύ».

Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν με τη Βάσω Καραντάσιου, δήλωσε: «Νιώθω υπερήφανη για όσα πετύχαμε. Με τη Βάσω αφήσαμε το δικό μας σημάδι στην άμμο. Χαίρομαι που κράτησα τη σημαία της χώρας μας στα παγκόσμια πρωταθλήματα, που μέχρι τότε δεν ήξερα τι θα πει Ελλάδα. Εκείνα τα συναισθήματα τα κρατάω σαν παρακαταθήκη, μέσα μου. Αυτό το αίσθημα της πληρότητας. Μου έχει λείψει η Βάσω. Ζει στην Πάτρα τώρα και θέλω πάρα πολύ να τη δω».

Για την παντοδυναμία της Βραζιλίας στο μπιτς βόλεϊ, σημείωσε: «Η Βραζιλία είναι μια τεράστια κουβέντα… Ο κόσμος στις 6 το απόγευμα είναι έξω και τρέχει. Δεν υπάρχει καφές, ξαπλώστρα και τσιγάρο. Στη Βραζιλία η παραλία είναι άθλημα, στην Ελλάδα είναι ξάπλα».

Τέλος, για το πότε μπορεί να γραφτεί κάποιος και να παίξει μπιτς βόλεϊ, είπε: «Μέχρι την κάθε Παρασκευή πριν το κάθε σαββατοκύριακο! Ελάτε, θα περάσουμε υπέροχα. Είσαι σε εξωτερικό χώρο, χωρίς παπούτσια, έρχεσαι σε επαφή με την άμμο… Δεν τραυματίζεσαι και είναι ένα φτηνό άθλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ