Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κουρμπέλης: «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Αστέρα»

Αν και νεαρός σε ηλικία έχει καταφέρει να φτάσει στην τρίτη θέση των συμμετοχών με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος μίλησε σε ραδιόφωνο της Τρίπολης για την μέχρι τώρα πορεία, για τις… παιδικές του αναμνήσεις από τον Αστέρα και τη φετινή σεζόν.

Πώς νιώθεις για την είσοδο στο TOP 3 των συμμετοχών;

«Είμαι περήφανος που το κατάφερα και είμαι μέλος της ιστορίας της ομάδας, μακάρι να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα όποτε μου ζητηθεί. Είμαι χαρούμενος που έφτασα τις 126 συμμετοχές και ελπίζω να τις αυξήσω. Πάνω απ΄όλα να έχουμε υγεία και βλέπουμε».

Θυμάσαι πώς ήρθες στον Αστέρα;

«Φυσικά. Από μικρή ηλικία μπήκα στην ομάδα του Αστέρα, στην αρχή ως μέλος της εφήβων και με τον καιρό προωθήθηκα στην πρώτη με την οποία έκανα και προετοιμασία πριν έρθει η στιγμή να αγωνιστώ».

Πώς ήρθε η πρώτη σου συμμετοχή;

«Θυμάμαι το καλοκαίρι και την προετοιμασία όπου οι προπονητές με πίστεψαν, μου το έλεγαν και τελικώς μου το έδειξαν με τις ευκαιρίες που πήρα. Οι πιο έμπειροι παίκτες με έκαναν να νιώσω καλά, μου έμαθαν αρκετά πράγματα και έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Πάντα θα θυμάμαι τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα».

Εχεις μία συμμετοχή διαφορά από την 2η θέση (Ουσέρο) και 18 από την πρώτη (Λαζαρίδης). Θα τους προσπεράσεις πιστεύεις;

«Ποτέ δεν ξέρεις, μακάρι να γίνει. Να είμαστε καλά, γεροί και δυνατοί και θα γίνουν όλα. Εχω ζήσει ωραίες και μεγάλες στιγμές με την ομάδα και μακάρι να ζήσω ακόμη μεγαλύτερες».

Αν μπορούσες να κρατήσεις τις καλύτερες, ποιες θα ήταν;

«Σίγουρα ο τελικός του Κυπέλλου. Η πρόκριση στον ημιτελικό και η συμμετοχή σε έναν τελικό ήταν τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο. Ακολούθησαν οι προκρίσεις στην Ευρώπη και ο τρόπος που ήρθαν, βήμα βήμα, με προκριματικούς αγώνες την πρώτη φορά και με απευθείας είσοδο στους ομίλους την δεύτερη. Ηταν ξεχωριστές και μεγάλες στιγμές. Παίξαμε στο Europa League, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και για εμάς και για την ομάδα και για την πόλη».

Φέτος, θα προλάβει ο Αστέρας τα ευρωπαϊκά εισιτήρια;

«Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Παίζουν ρόλο και τα άλλα ματς, αλλά πιστεύω πως με δύο νίκες θα είμαστε στα πλέι οφ. Είναι δύσκολα παιχνίδια, χρειάζονται μεγάλη προσοχή αλλά δείξαμε και με την νίκη κόντρα στον Ηρακλή πως δεν τα έχουμε παρατήσει και πως μπορούμε να προλάβουμε τον στόχο μας. Η χρονιά μπορεί να μην ήταν όπως την θέλαμε, να μην είχε πολλές επιτυχίες αλλά έστω και τώρα μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Ποιες σκέψεις κάνεις για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Οι όποιες πιθανότητες έχουμε για να παίξουμε στα πλέι οφ περνούν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Θα δώσουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε στη νίκη και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Παίζουμε καλά στα τελευταία ματς και πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε. Είχαμε καλές εμφανίσεις και στη Θεσσαλονίκη και στα προηγούμενα ματς που είχαμε κάποιες ατυχίες, αλλά νιώθουμε καλά και θα παλέψουμε. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια και τον καλούμε να έρθει στο γήπεδο».

Πόσα χρόνια ακόμα θα σε βλέπουμε με τη φανέλα του Αστέρα; 

«Δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά ξέρω πως θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Αστέρα. Δεν αρκεί να θέλω να μείνω πολλά χρόνια, δεν αρκούν τα θέλω στο ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο επιλογή μου. Τα βήματα έγιναν ένα-ένα, κατάφερα να πετύχω τη μετάβαση από την ομάδα των Νέων, στην πρώτη, μετά ήρθαν οι συμμετοχές, μετά η Ευρώπη, όλα έγιναν σκαλοπάτι σκαλοπάτι και έτσι θα συνεχίσω. Μακάρι να προσφέρω και να ζήσω πολλά με τον Αστέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ