Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόμβα στο παγκόσμιο τένις: Ντοπέ η Σαράποβα

Η Μαρια Σαράποβα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες ότι βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium κατά τη διάρκεια του Australian Open!

Eμφανώς στεναχωρημένη η 28χρονη Ρωσίδα, είπε ότι ενημερώθηκε πριν λίγες μέρες από την παγκόσμια ομοσπονδία και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσει να αγωνίζεται…

Η Νο.7 τενίστρια στον κόσμο ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, αφού τόνισε ότι παίρνει ένα φάρμακο εδώ και δέκα χρόνια αλλά δεν είδε ότι περιλαμβάνει μια ουσία που από φέτος είναι απαγορευμένη, παρότι της εστάλη τον Δεκέμβριο από τη WADA η νέα λίστα.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Meldonium είναι ένα αντιισχαιμικό σκεύασμα, το οποίο έχει εγκριθεί σε Ρωσία και Λιθουανία, όχι όμως και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε γιατί παίρνει όλα αυτά τα χρόνια το φάρμακο απάντησε πως αρρώσταινε συχνά, είχε έλλειψη μαγνησίου και ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά της.

«Είναι ένα τεράστιο λάθος, δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου», είπε η κάτοχος 5 τίτλων σε Grand Slam , σε μια συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν και οι γονείς της και συμπλήρωσε:

«Αντιμετωπίζω την καριέρα μου με ευθύνη και επαγγελματισμό καθημερινά, έκανα ένα τεράστιο λάθος, απογοήτευσα τους οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα μου».

Ενώ σχετικά με την φημολογία, που είχε δημιουργηθεί στα ΜΜΕ περί αποχώρησης της από την ενεργό δράση, είπε: «Αν ήταν να ανακοινώσω την απόσυρσή μου, ποτέ δεν θα το έκανα σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Λος Άντζελες με αυτό το άσχημο χαλί».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ