Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πού πας, ρε κακομοίρη ΠΑΟΚ;

Tο… κατάφερε και αυτό ο ΠΑΟΚ. Aν και κέρδιζε με 1-0 στο ημίχρονο, εν τέλει έφυγε με άδεια χέρια από την Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό να χτυπάει στο τέλος και να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή (2-1), η οποία ωστόσο δύσκολα θα έχει αντίκρισμα για τους γηπεδούχους που μοιάζει εδώ και καιρό να έχουν χάσει το… τρένο της παραμονής.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με τον Χατζηισαΐα (20’), αλλά ως εκεί…Ο Πανθρακικός στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Ιγκόρ (50’) και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Παπαγεωργίου, να σκοράρει στο 88′, όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα.

Κυρίαρχος ήταν ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα στην Κομοτηνή. Ο Δικέφαλος, πήρε τα ηνία του αγώνα, με αποτέλεσμα να ασκήσει μεγάλη πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων.

Τελικώς, το γκολ ήρθε στο 21’ από τον Χατζηισαΐα, που άνοιξε λογαριασμό με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο αμυντικός του Δικεφάλου δεν είχε πρόβλημα έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα να νικήσει τους αμυντικούς του Πανθρακικού και να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έψαξε ακόμα ένα γκολ για να καθαρίσει από νωρίς την κατάσταση, ωστόσο οι λάθος επιλογές στην τελική πάσα από τους Πέλκα, Λέοβατς, αλλά και τον Αντόνις, σε συνδυασμό με τις κακές εκτελέσεις του Μυστακίδη, του στέρησαν το δικαίωμα αυτό.

Ο Πανθρακικός που δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα στα πόδια του, ενδεικτικό είναι πως είχε μόλις 28% κατοχή στο πρώτος μέρος, απείλησε όλο κι όλο μία φορά με ένα μακρινό σουτ του Ντιγκινί, στο 30’, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Βελλίδης.

Κι όμως ο ακίνδυνος για 45’ Πανθρακικός, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όχι μόνο βρήκε τον τρόπο για να απειλήσει, αλλά πέτυχε και γκολ, με τον Ιγκόρ, να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Τσιάρα και με ένα διαγώνιο σουτ να στέλενει την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, κάνοντας στο 50’ το 1-1.

Το γκολ αυτό έφερε εκνευρισμό στους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Μπαϊκαρά, να χάνει στο 55’ ευκαιρία να πετύχει και την ολική ανατροπή, με τον παίκτη του Πανθρακικού να επιχειρεί ανεπιτυχώς λόμπα στον Βελλίδη.

Κάπου εκεί ο Ιγκόρ Τούντορ, άλλαξε τα πλάνα του και έριξε στη μάχη τους Κάτσε και Αθανασάδη, ενώ λίγο αργότερα έβαλε και τον νεαρό Κάκκο.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να ανεβαίνει ξανά, με τον Κλάους να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 67’ όταν και σημάδεψε το δοκάρι του Αθανασιάδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λέοβατς να απειλήσει με τον Αθανασιάδης να λέει «όχι».

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ΠΑΟΚ πελάγωσε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανθρακικού, με τους γηπεδούχους να χτυπούν στην αντεπίθεση και να πετυχαίνουν την ανατροπή με τον Παπαγεωργίου στο 88’.

Ετσι, η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου πήρε ένα ανέλπιστο τρίποντο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει από την Κομοτηνή με άδεια χέρια και σε συνδυασμό και με την βέβαιη αφαίρεση βαθμών για το ματς με τον Ολυμπιακό να βλέπει την είσοδο στα πλέι οφ να… χλωμιάζει.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Κίτσιου, Τζιόλης (57’ Κάτσε), Χαρίσης (57’ Αθανασιάδης), Λέοβατς (70’ Κάκκο), Αντόνις, Πέλκας, Μυστακίδης.

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαϊδης, Πεταυράκης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου (71’ Λαδάκης), Ντιγκινί (92’ Βάλτερ), Ιγκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ