Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόκριση με άγχος και καρδιοκτύπια για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν γοήτευσε κόντρα στον Πανιώνιο (0-0), αλλά εκείνο που μετράει είναι η πρόκριση! Το εκτός έδρας γκολ του Πέλκα έστειλε τον δικέφαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε ένα ματς με ένταση, πάθος και αγωνία, η μπίλια κάθισε στο μηδέν, με τον ΠΑΟΚ να είναι όμως ο ευνοούμενος και να παίρνει την πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού, χάρη στο χρυσό όπως αποδείχτηκε γκολ τοη Δημήτρη Πέλκα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, στη Ν. Σμύρνη.

Με… συνταγή «Καραϊσκάκης» παρέταξε την ομάδα του ο Ιγκόρ Τούντορ, προχωρώντας σε μία μόλις αλλαγή και αυτή αναγκαστική, αφού ο Σκόνδρας πήρε τη θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε και αυτός στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με τον Ελληνα τεχνικό διατηρεί το 4-2-3-1 με τον Ανσαριφάρντ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πανιώνιος, ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ, το κυνήγησε, είχε περισσότερες φάσεις όμως, ο ΠΑΟΚ άντεξε μέχρι το φινάλε και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης και θα βρίσκεται και αυτός στην κληρωτίδα μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν η ομάδα που μπήκε με ορμή και αποφασιστικότητα στο γήπεδο, όμως από το 10’ και έπειτα ο Πανιώνιος, πήρε τα ηνία του αγώνα και μάλιστα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ με τον Μασούρα στο 28, που αστόχησε σε τετ α τετ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρή φάση στην εστία του Πανιωνίου και απειλούσε κυρίως με παράλληλες σέντρες, με μία εξ’ αυτών που έφυγε από τα πόδια του Μακ, λίγο έλειψε να βάλει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ο Διούδης, έκανε την έξοδο και μπλόκαρε τη μπάλα.

Η νωχελική εμφάνιση του ΠΑΟΚ, έφερε τη δυσφορία του κόσμου, που ξέσπασε σε αποδοκιμασίες με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κάνει διπλή αλλαγή, με τον Τούντορ να ρίχνει στη μάχη τους Γκολάσα και Κάτσε, αντί των Τζιόλη και Αθανασιάδη(αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο), όμως και πάλι ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, είχε ισάριθμες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Αρχικά στο 47’ απείλησε με τον Μασούρα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ανσαριφάρντ, έμεινε όρθιος στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ στο 49’ έχασε την πρώτη ουσιαστικά καλή του ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Πέλκα από πλεονεκτική θέση να πιάνει  την κεφαλιά, ωστόσο αυτή ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη, ενώ στο 51’ ο Σκόνδρας επιχείρησε να απειλήσει τον Διούδη, το σουτ του όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Kάπου εκεί σταμάτησε και ο καταιγισμός φάσεων, με τον ΠΑΟΚ να παγώνει το παιχνίδι και τον Πανιώνιο να ψάχνει την… ανάκαμψη μέσα από τις αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη καλή φάση μετά το 51′ καταγράφηκε στο 76′ με την ατομική προσπάθεια και το σουτ του Μακ να καταλήγει στην αγκαλιά του  Διούδη.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να απειλήσει, ο ΠΑΟΚ έλεγξε το ρυθμό του αγώνα κράτησε το 0-0 και πανηγύρισε μία αγχωτική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηϊσαίας, Σκόνδρας, Τσίμιροτ, Τζιόλης (46’ Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (46’ Γκολάσα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου (84′ Τασουλής), Κόρμπος, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (80′ Καθάριος), Μασούρας (61’ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ