Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αφεντικό στην Πυλαία ο Άρης!

Ο Άρης με άπίστευτο ντεμαράζ στο δεύτερο ημίχρονο, θριάμβευσε στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ (69-77) στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής. Προσωρινή διακοπή λίγο πριν το τέλος για αντικείμενο που χτύπησε τον κομισάριο.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, παρότι έχανε με δέκα πόντους (45-35) στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ από εκείνο το σημείο και έπειτα και έχοντας σε εκπληκτική μέρα την τριάδα ΜακΝιλ, Γουότερς και Γουάιτ, επικράτησε 77-69. Έτσι, οι «κίτρινοι» που έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ έμειναν στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης από την ΑΕΚ. 

Από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ, που υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, είχε κανονικά στη διάθεσή του τους αμφίβολους, Μαργαρίτη και Βασιλειάδη, είχε σε καλή μέρα τον Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ και τον Χάτσερ, αλλά έχασε τον αμυντικό του προσανατολισμό και πολλά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να μείνει στις οκτώ νίκες σε δεκαέξι παιχνίδια. 

Η αναμέτρηση, διεκόπη, 8,3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος για περίπου είκοσι λεπτά, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το ένα από αυτά χτύπησε και τραυμάτισε τον κομισάριο , ενώ κάποιοι θερμόαιμοι επιχείρησαν να μπουν στο παρκέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν τη διάθεση να παίξουν καλό μπάσκετ. Αυτό βοήθησε τον Άρη, ώστε να πάρει τα ηνία του αγώνα, χάρη στον Ντόμινικ Ουότερς (9-13. 5′). Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από τους Τέπιτς και Τσόχλα και κατάφερε  να ανατρέψει τα δεδομένα, με την βοήθεια και του Κώστα Βασιλειάδη, για το 20-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο ο «δικέφαλος» κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του. Ο Νίκολα μάρκοβιτς «χτύπησε» κοντά στο καλάθι και με τον Ντούβνιακ να δίνει λύσεις η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +8 για την ομάδα του Μαρκόπουλου (32-24, 16′). Ο Άρης προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, μέσα από την άμυνά του και χάρη στον Τζέρελ ΜακΝιλ μείωσε μεν, όμως ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο για το 39-33 του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Η καλή άμυνα, αλλά και ο… ζεστός Χάτσερ, έφεραν στο +10 τη διαφορά (45-35, 23′). Το τέταρτο φάουλ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Οκάρο Ουάιτ ανέβασε την απόδοσή του και χάρη σε Πελεκάνο και ΜακΝιλ ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει (48-48, 26′). Ο ΜακΝιλ ήταν ορεξάτος και με δικές του προσπάθειες ανέτρεψε τα δεδομένα για το 56-58 του Άρη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βρήκαν λύσεις από το τρίποντο. Ο Τζέρελ ΜακΝιλ ηγήθηκε της προσπάθειας, όμως το πιο σημαντικό σουτ του αγώνα ήρθε από έναν… αφανή ήρωα. Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς με δικό του σουτ έδωσε αέρα 6 πόντων στην ομάδα του, σε κρίσιμο σημείο (62-68, 37′). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι με τον Τσόχλα (67-70, 38′), όμως ο Οκάρο Ουάιτ έδωσε πάλι λύση, για την ομάδα του «τελειώνοντας» το παιχνίδι (67-73, 39′). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και παρά την προσωρινή διακοπή, ο Άρης έφυγε με μεγάλη νίκη από την Πυλαία, επικρατώντας με 69-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77. 

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 11 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Μαργαρίτης 4, Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 16 (1), Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (2), Δέδας, Κώτας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 2. 

Άρης (Πρίφτης): Γουάιτ 13 (1), Γουότερς 17 (1), Κοέν 4, Μούρτος 4, ΜακΝιλ 19 (3), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 4, Χάγκινς 8, Σίμτσακ 2. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ