Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμφραγμα για τον ΠΑΟΚ στο 91′

Ο τραγικός ΠΑΟΚ του πρώτου 20λεπτου συνήλθε στη συνέχεια, προηγήθηκε με τον Mυστακίδη και κρατούσε σφιχτά τη νίκη μέχρι και το 91′, που ο Σολτάνι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1 στα Πηγάδιαι!

O ΠΑΟΚ κρατούσε μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα στα χέρια του ένα υπερπολύτιμο διπλό, όμως το γκολ του Σολτάνι στο 91′, χάρισε στη Ξάνθη τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, όμως ατυχία (είχαν δύο δοκάρια) και Ολσεν, δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν. 

Ο Δικέφαλος,ανέβηκε και με τον εξαιρετικό Μυστακίδη, σκόραρε στο 31′, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι.

Τη διαφορά στο ποδόσφαιρο την κάνει η ουσία, δηλαδή το γκολ. Αυτό το πέτυχε ο ΠΑΟΚ με τον Μυστακίδη (31’) και ο Δικέφαλος πήγε με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.  Ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν εξαιρετικό, με καταπληκτικό ρυθμό, πολλές φάσεις, δύο δοκάρια σε ένα γεμάτο θέαμα παιχνίδι. 

Η Ξάνθη μέχρι και το 25’ ήταν καταιγιστική, αφού είχε φτιάξει πέντε τελικές στο παιχνίδι (έναντι μηδέν του ΠΑΟΚ), που είχε μέχρι και εκείνο το λεπτό ως πρωταγωνιστή του τον Ρόμπιν Ολσεν. 

Ο Σουηδός πραγματοποίησε με διαφορά το καλύτερό του ημίχρονο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση. 

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Σουηδού, με τους Σολτάνι και Ορφανίδη, να μην μπορούν να βρουν στόχο, στις ευκαιρίες που δημιούργησαν με καλύτερη όλων να είναι αυτή του Αλγερινού στο 18’ όταν η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ που μέχρι το 28’ δεν είχε ούτε υποψία φάσης, είδε σε εκείνο το λεπτό το σουτ του Μυστακίδη, έπειτα από την ωραία παράλληλη μπαλιά του Κοροβέση να τραντάζει το δοκάρι του Τσέναμο. 

Ο,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το λεπτό ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα, όταν και αξιοποίησε τη νέα σέντρα του Κοροβέση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. 

Η Ξάνθη ξεκίνησε όπως το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την γρήγορη ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Καπετάνου, στο 49′, βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολσεν, που είχε για δεύτερη φορά την τύχη με το μέρος του.

Ο ΠΑΟΚ, δεν έπεσε στην παγίδα του πρώτου ημιχρόνου και κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα το παιχνίδι και μάλιστα έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Αθανασιάδης έχασε μοναδική ευκαιρία στο 57′ όταν με πλασέ από κοντά ύστερα από τη κεφαλιά του Τζιόλη έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τσέναμο. 

Η Ξάνθη, από εκείνο το σημείο και έπειτα, φάνηκε κουρασμένη, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ελέγξει πλήρως το ρυθμό του αγώνα και σε συνδυασμό με τις αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα (4-3-3) από τον Τούντορ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα αποδράσει από τα Πηγάδια με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, ήρθε το γκολ του Σολτάνι στις καθυστερήσεις, με το οποίο η Ξάνθη, έσωσε την παρτίδα και κατάφερε να πάρει στο φινάλε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, αφού ο Δικέφαλος, δεν μπόρεσε στα εναπομείναντα λεπτά να αλλάξει την τύχη του.

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (63′ Ερέα), Νιέτο (58′ Tριάδης), Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος (72′ Σκούρτης),  Λισγάρας.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κοροβέσης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Μυστακίδης (87′ Ζάιρο), Σάμπο (46’ Βίτορ), Πέλκας (58′ Ροντρίγκες), Αθανασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ