Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ, 2-1 την Βέροια

Έστω και μετά… κόπων και βασάνων ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Βέροια και να “ζεστάνει” τους οπαδούς του στην παγωμένη από το τσουχτερό κρύο Τούμπα.

 

Η αναμέτρηση άρχισε στραβά για τη Βέροια, καθώς στην προθέρμανση ο Τζόναθαν Λόπεθ, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει βασικός, αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με συνέπεια τη θέση του στην ενδεκάδα να πάρει ο Καντιμοίρης. Ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας του Βορρά», μάλιστα, ήταν σε ετοιμότητα στο 8′, απομακρύνοντας τον κίνδυνο έπειτα από προβολή του Μπερμπάτοφ.

 

Στο 14΄ο Μελίσσας μπλόκαρε τη μπάλα έπειτα από σουτ του Μαγέφσκι, ενώ στο 23′ ο Κάτσε έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και εξοστρακίστηκε. Στο 38′ ο Μιγκέλ Βίτορ έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Βέροιας, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

 

Στο 42′, όμως, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτί, όταν ο Όστοϊτς ανέτρεψε τον Σκόνδρα. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ανέλαβε να εκτελέσει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε προβάδισμα στο σκορ στον ΠΑΟΚ στο 44′.

 

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Τούντορ αντικατέστησε τον Μαλεζά με τον Χαρίση κι ο νεαρός μέσος βοήθησε τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει πιο επιθετικό πνεύμα. Στο 49′ ο Μπερμπάτοφ κατέβασε έξοχα τη μπάλα, εκτέλεσε με τη μία, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 51′ ο Καντιμοίρης απέκρουσε έπειτα από σουτ του Χαρίση. Χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 56′, με τον Μακ να σουτάρει άστοχα μέσα από την περιοχή.

 

Στο 65′ η άμυνα του ΠΑΟΚ έκανε τραγικό λάθος με τους Σκόνδρα και Μελίσσα να μην συνεννοούνται, ο Μαγέφσκι έγινε αποδέκτης της μπάλας και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει για τη Βέροια! Ο Καντιμοίρης στο 66′ απέκρουσε το σουτ του Χαρίση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζάιρο έχασε το… άχαστο, καταφέρνοντας να στείλει τη μπάλα άουτ σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος και με τον Καντιμοίρη εξουδετερωμένο!

 

 

Ο ΠΑΟΚ πίεσε τη Βέροια και στο 74′ ανέκτησε το προβάδισμα. Ο Μυστακίδης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μακ σούταρε, ο Όστοϊτς απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, όμως ο Αθανασιάδης από κοντά έκανε το 2-1. Ο Χαρίσης στο 81′ βρήκε χώρο κι έκανε εξαιρετικό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Καντιμοίρη.

 

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Μελίσσας, Σκόνδρας, Βίτορ, Μαλεζάς (46′ Χαρίσης), Κοροβέσης, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ (77′ Πέλκας), Ζάιρο (68′ Μυστακίδης), Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Οστοϊτς, Νάστος (82′ Ξόμπλιος), Αρτσε, Σιόντης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (46′ Καϊκούτ), Μαγιέφσκι, Κόλα (46′ Νέτο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ