Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόλεϊ: Επιστροφή στις νίκες για ΠΑΟΚ, κορυφή ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, καθώς υπέταξε τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία με 3-0 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση επιστρέφοντας στις νίκες μετά το 1-3 στο Βραχάτι την Πέμπτη, περιμένοντας το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Παμβοχαϊκό για να δει αν θα παραμείνει εκεί.

 

Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, ήταν ανταγωνιστικοί έως τους πρώτους 20 πόντους σε πρώτο και τρίτο σετ, αλλά δεν μπορούσαν παραπάνω κι έτσι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν τον «Δικέφαλο» κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρώτη τετράδα.

 

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός με σταθερή υποδοχή, αποτελεσματικό μπλοκ και ψυχραιμία στα καθοριστικά σημεία νίκησε στην Ορεστιάδα την τοπική ομάδα με 3-0 και έμεινε πρώτος στην κορυφή, περιμένοντας κι αυτός τον αγώνα της Κηφισιάς με τον Παμβοχαϊκό.

 

Στο σχεδόν κατάμεστο «Νίκος Σαμαράς» οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στους ακρίτες να πιστέψουν στην επιτυχία και με περίσσια αυτοπεποίθηση πήραν την 11η νίκη στο πρωτάθλημα και τώρα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον πρώτο αγώνα με την ρωσική Σουργκούτ, για το CEV Cup.

 

Με πρωταγωνιστές τους Κάλντγουελ, Ντόκιτς και εξαιρετικό σερβίς, ο Φοίνικας Σύρου νίκησε 3-0 την Παναχαϊκή και διατήρησε το αήττητο στην έδρα του, ενώ με 30 βαθμούς ισοβαθμεί στη 2η θέση με την Κηφισιά, που έχει αγώνα λιγότερο.

 

Η Παναχαϊκή προσπάθησε να πάρει το 3ο σετ που θα την κρατούσε στον αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε και υποχώρησε στην 11η θέση της βαθμολογίας, για πρώτη φορά πίσω από τον Ηρακλή.

 

Την έβδομη νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας σε τάι μπρέικ σημείωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας το αήττητό του εντός του 2016.

 

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη με τους ακραίους Μιχάιλοβιτς, Φόγιερ και τον μπλοκέρ Τουράνιανιν σε καλό βράδυ κατάφερε να πάρει τη νίκη στη Μίκρα επί του Ηρακλή με 3-2.

 

Ο «Γηραιός» βρέθηκε να χάνει με 2-0 αλλά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του για να μείνει στην κατηγορία και για πρώτη φορά προσπέρασε την Παναχαϊκή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ