Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΠΑΟΚ λύγισε τον… Μπουφόν Δαύκο και πέρασε στους “8”

Την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγχώθηκε για περίπου μία ώρα, βρήκε απέναντί του τον… Μπουφόν Δαύκο,  αλλά τελικά επικράτησε της Καλλονής με 3-0.

 

Ο Δικέφαλος ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τα περίμεναν όλα από τον τερματοφύλακά τους, τον Δαύκο, ο οποίος λίγο έλειψε να τα καταφέρει μόνος του.

 

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Κομίνη με τους βοηθούς του, οι οποίοι τα έκαναν μαντάρα…

 

Στο 20′ ο βοηθός Σίπκας υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Κάρλσον την Καλλονής, ενώ έφευγε μόνος του. Ένα οφ σάιντ που δεν ήταν, καθώς ο Σκανδιναβός καλυπτόταν τουλάχιστον τρία μέτρα.

 

Στο 24′ μέσα στην μικρή περιοχή και πλάγια, πάνω στην φάση ο Τζαβέλλας έδωσε αγκωνιά στον Ξύδα, χωρίς να δοθεί πέναλτι.

 

Λίγο αργότερα, ο Ζάιρο ανατράπηκε από τον Ελλακόπουλο πάνω στη γραμμή χωρίς να δοθεί τίποτα.

 

Τέλος, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, εκτός φάσης ο Βίτορ κτύπησε τον Κάρλσον. Κανείς δεν είδε τίποτα σε μία φάση που θα έπρεπε να βγει κόκκινη κάρτα.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά και είχαν ένα εξαιρετικό 20λεπτο, με τρεις σπουδαίες στιγμές, δύο εκ των οποίων ήταν δοκάρια (με φάουλ του Τζαβέλλα και προσπάθεια του Αναστασιάδη να διώξει) και η μία, γκολ που δεν… χάνεται από τον Αθανασιάδη.

 

Στη συνέχεια η Καλλονή ισορρόπησε, δίχως ωστόσο να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Απλά δεν κινδύνευσε ξανά, παρά μόνο προς το φινάλε του 45λεπτου.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ σχετικά γρήγορα απλοποίησε τα πράγματα καταφέρνοντας να διώξει το άγχος με το γκολ του Αθανασιάδη στο 58’, κι αφού είχαν προηγηθεί τρεις καταπληκτικές επεμβάσεις του Δαύκου.

 

Η κατάσταση έγινε ακόμη καλύτερη στο 67’ όταν ο Μακ πέτυχε και το 2-0 και ο Μπερμπάτοφ με το γκολ του στο 82′ έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα της ομάδας από την Μυτιλήνη.

 

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (46’ Μυστακίδης), Χαρίσης, Τσίμιροτ (75’ Τζιόλης), Πέλκας, Ζάιρο (59’ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

 

ΚΑΛΛΟΝΗ: Δαύκος, Μίκιτς (46’ Τσαμπούρης), Αναστασιάδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46’ Καλτσάς), Γιουκάρης, Ξύδας (69’ Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ