Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ναπολεόνι: «Κάθε αγώνας είναι σαν τελικός»

Ο Στέφανο Ναπολεόνι χάρισε με δικό του γκολ την πρόκριση στον Ατρόμητο στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα με τον Πλατανιά, όσο και σε αυτόν με την Ξάνθη που ακολουθεί για το πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός στον Sport24 Radio 103,3:

 

Για το τι φώναξε την στιγμή του γκολ με τον Πλατανιά: “Σε αυτή την φάση δεν κατάλαβα τίποτα. Ήταν όλο το άγχος από το παιχνίδι, το στρες όλο αυτό, βγήκαν όλα στο γκολ που έβαλα. Όταν βάζεις γκολ στο τελευταίο λεπτό και σου δίνει και πρόκριση είναι πάρα πολύ ωραίο.”

 

Για το ξέσπασμα των πανηγυρισμών: “Επειδή περνάμε δύσκολες στιγμές, η ομάδα δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι και δεν ξεκινήσαμε καλά. Το ξέρουμε και οι ίδιοι, οπότε χθες ήταν σαν να φεύγει όλο αυτό. Με αυτό το γκολ δείξαμε πόση προσπάθεια κάναμε και πως είμαστε όλοι μαζί σαν οικογένεια να θέλουμε να πάμε τον Ατρόμητο εκεί που του αξίζει.”

 

Για το ότι ο Ατρόμητος δεν είναι για να βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού: “Σίγουρα δεν πρέπει να είναι εκεί που είναι ο Ατρόμητος. Φέτος δεν πηγαίναμε καλά στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως όταν δεν ξεκινάς καλά, αρχίζει λίγο το άγχος, ο φόβος και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια. Δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί ούτε και εγώ ξέρω με αποτέλεσμα να μας λείπει η ηρεμία και να μην μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.”

 

Για το ότι χάνουν γκολ που δεν έχαναν: “Εντάξει δεν μπορούμε να μιλάμε συνέχεια για την τύχη, γιατί σε κάποια παιχνίδια χρειαζόμαστε και λίγο τύχη. Αλλά εντάξει δεν είναι μόνο αυτό, γιατί όπως λες και εσύ χάνουμε γκολ που πριν δεν τα χάναμε ποτέ και καθαρίζαμε το παιχνίδι πολύ πιο γρήγορα. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε βάλει όλα τα γκολ στο 90′ για την νίκη και φαίνεται από αυτά τα πράγματα. Αλλά εμείς προσπαθούμε και με την πρόκριση που πήραμε χθες, φάνηκε πως παλεύουμε μέχρι το τέλος και πιστεύουμε για την νίκη.”

 

Για τον χθεσινό αγώνα και την ανατροπή: “Είναι δύσκολος αντίπαλος ο Πλατανιάς. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χθες μαζί τους και όταν είσαι πίσω στο σκορ με 1-0 και χρειάζεται να βάλεις δύο γκολ είναι πολύ δύσκολο. Το καταφέραμε γιατί το πιστέψαμε πάρα πολύ. Το σημαντικό ήταν το γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν όλη η πρόκριση.”

 

Για την στιγμή που γλίστρησε πριν το γκολ: “Σήμερα το πρωί γελάγαμε με τα παιδιά γιατί είπαν ότι γλίστρησα αλλά σηκώθηκα σαν να με είχε τσιμπήσει βελόνα γιατί τόσο γρήγορα που σηκώθηκα για να βάλω το γκολ, διότι αν καθόμουν λίγο παραπάνω κάτω δεν θα έβαζα το γκολ. Πάλι καλά που σταμάτησα. Γλίστρησα και σηκώθηκα γρήγορα και ήμουν γρήγορα εκεί που έπρεπε. Με τον Πλατανιά πιστεύω ότι έκανα το χειρότερο παιχνίδι από τότε που είμαι στον Ατρόμητο, αλλά έδωσα την πρόκριση με το γκολ μου. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνουν τα πάντα και πρέπει να το πιστεύεις.”

 

Για το αν πιστεύουν τώρα ότι μπορούν να κατακτήσουν το κύπελλο: “Εμείς ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για το κύπελλο και το δείξαμε καθώς το θέλουμε πάρα πολύ. Αλλά τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα. Πήραμε την πρόκριση που ήταν πολύ σημαντικό αλλά τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για το ποδόσφαιρο γιατί ξέρουμε ότι δεν είμαστε πάρα πολύ καλά.”

 

Για την επόμενη αγωνιστική με την Ξάνθη: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι θα είναι και πολύ δύσκολο διότι αυτοί είναι πιο ξεκούραστοι από εμάς και δεν παίξανε στο κύπελλο όπως εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να πάρουμε αποτέλεσμα. Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι σαν τελικός οπότε πρέπει να δουλέψουμε αυτές τις μέρες και να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε κάνει τρία συνεχόμενα παιχνίδια πολύ δύσκολα και να είμαστε συγκεντρωμένοι για το Σάββατο.”

 

Για το ποια ομάδα θα πάρει βαθμούς από τον Ολυμπιακό: Δεν ξέρω. Αν συνεχίσουν έτσι πολύ δύσκολα όπως φαίνεται. Δεν πιστεύω να πάει μέχρι το τέλος χωρίς να χάσει κάποιον βαθμό. Περίμενε να πάμε στο Καραϊσκάκη και θα σου πω. Φαίνεται καθώς έχει κάνει δεκαεφτά παιχνίδια χωρίς να έχει βαθμό και αυτό τα λέει όλα από μόνο του. Είναι πολύ καλή ομάδα και είναι δύσκολο να τους κοντράρεις. Αλλά εντάξει θα προσπαθήσουμε εμείς.”

 

Ποια ομάδα εκτός από τον Ατρόμητο τον έχει απογοητεύσει: “Η αλήθεια είναι δεν βλέπω κάτι άλλο εκτός από την ομάδα μου. Αν με ρώταγες πέρυσι θα σου έλεγα με καθαρό μυαλό. Να σου πω την αλήθεια δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό μου γιατί είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι με την ομάδα και είναι δύσκολο να σκεφτείς. Ο ΠΑΟΚ έδωσε πολλά λεφτά και είναι εκεί. Αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που μπορούσε να Κοντρολάρει τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ που έκανε μεταγραφές και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αλλά είναι δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι και πάλι ένα επίπεδο πιο πάνω απ ‘όλες τις ομάδες. Οπότε από την στιγμή που άλλες ομάδες είναι μέσα στην πεντάδα δεν μπορείς να πεις περιμένεις κάτι παραπάνω.”

 

Για το ποια ομάδα θα πάρει το Champions League: “Η Ρόμα;” (Γέλια)

 

Για την Ρόμα: “Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Άλλη μια χρονιά πάει να χαθεί έτσι. Ξεκινάει στην αρχή η ομάδα όλα καλά και μετά πάλι όπως πέρυσι κάνει το ίδιο. Δηλαδή πέρυσι σε αυτό το διάστημα Δεκέμβριος Ιανουάριος έχουμε χάσει δύο μήνες δεν ξέρω και εγώ πόσους βαθμούς.”

 

Για τον Σπαλέτι: “Εγώ πιστεύω ότι κάτι χάλασε στα αποδυτήρια και αυτό φαίνεται όταν παίζουν όπως ο Πιάνιτς και ο Ναϊνγκολάν δεν κάνουν το κάτι παραπάνω όπως το έκαναν πάντα. Κάτι χάλασε μέσα στα αποδυτήρια και τώρα με τον Σπαλέτι μπορεί να φτιάξει και να πάει καλύτερα. Θα δείξει ο χρόνος και μακάρι να αλλάξει κάτι γιατί αυτή δεν είναι εικόνα. Ήταν ευκαιρία και φέτος που η Γιουβέντους δεν ξεκίνησε καλά να ήμασταν ακόμη πιο ψηλά. Η Γιουβέντους είναι μεγάλη ομάδα και όταν είσαι μεγάλη ομάδα έτσι είναι. Είναι τέσσερις, πέντε ομάδες φέτος όπως η Νάπολι, η Ίντερ, η Φιορεντινα, η Ρόμα και η Γιουβέντους που δεν είναι όπως πέρυσι με αποτέλεσμα να γίνει μάχη φέτος το οποίο θα είναι και ωραίο.”

 

Για το γεγονός των προπονητών που φεύγουν και τον Ρούντι Γκαρσιά: “Είναι πολύ καλός προπονητής και για μένα. Όταν γίνεται κάτι στα αποδυτήρια δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το να αλλάξεις τον προπονητή. Αυτό γίνεται συνήθως στο ποδόσφαιρο καθώς όταν χαλάνε τα αποδυτήρια πρέπει να αλλάξεις προπονητή καθώς δεν γίνεται να αλλάξεις δεκαπέντε παίκτες.”

           

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ