Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέτριψε την Τουρκία με… καλή διαφορά

Την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου πήρε η Εθνική πόλο ανδρών που επικράτησε 21-6 της Τουρκίας παίρνοντας παράλληλα διαφορά 15 τερμάτων που θα μετρήσει για την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο.

 

Οι Έλληνες διεθνείς θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν πάρει νίκη με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι Τούρκοι έπαιξαν ιδιαίτερα σκληρά στην άμυνά τους προσπαθώντας παράλληλα στην επίθεση να ροκανίσουν το χρόνο, προκειμένου να γλιτώσουν το διασυρμό.

 

Με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ζητούμενο για την Εθνική μας ομάδα ήταν η διαφορά τερμάτων με αντίπαλο την Τουρκία. Μετά την ισοπαλία με την Ουγγαρία στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η πρώτη θέση στον όμιλο θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, εφόσον Ελλάδα και Ουγγαρία σημειώσουν τα ίδια αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρώτου ομίλου.

 

Η ελληνική ομάδα στο πρώτο οκτάλεπτο εγκλωβίστηκε στην καλή άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι ενώ βρέθηκε και σε καλό διάστημα ο Τούρκος τερματοφύλακας Σεν. Κάπως έτσι η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε σχετικά γρήγορα με 2-0 με δύο τέρματα του Χρήστου Αφρουδάκη αλλά δεν κατάφερε να πετύχει άλλα τέρματα στο υπόλοιπο του αγώνα και να αυξήσει τη διαφορά περισσότερο με τους Τούρκος να μειώνουν με τον Όζμπακις στον παίκτη παραπάνω κάνοντας το 2-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

 

Η Εθνική μας προσπάθησε να παίξει γρήγορα και τα κατάφερε, με τους Φουντούλη, Γούνα και Μυλωνάκη να σκοράρουν για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Οι Τούρκοι κατάφεραν με τη σειρά τους να βρουν σκορ στον παίκτη παραπάνω σε αρκετές περιπτώσεις μειώνοντας σε 8-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

 

Από εκεί και πέρα ο αγώνας δε αντέχει σε κριτική με την Εθνική μας να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο τρίτο οκτάλεπτο να πετύχει κι άλλα, με τους Γούνας και Φουντούλη να βγαίνουν σε ορισμένες πεπτώσεις μόνοι τους με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά ο Ντενίζ Σεν να τους λέει «όχι» με τις αποκρούσεις του. Παρόλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζοντας καλή, άμυνα βρήκε τις κόντρες και κατάφερε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας στο 14-5 με γκολ του Αφρουδάκη στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

 

Ίδια εικόνα και στο τέταρτο οκτάλεπτο με την Εθνική μας να ξεκινάει από την άμυνά της να βγάζει γρήγορες επιθέσεις και να πετυχαίνει εύκολα τέρματα. Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στην άνετη νίκη. Τώρα στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με τη Ρωσία, όπου θα ψάξει και πάλι τη νίκη με διαφορά ικανή να της δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 6-21

 

Τουρκία (Ολτζάιτου): Σεν, Αγκούρτ, Ακσεντίγιεβιτς, Οκμάν, Σούταλο, Γκουλέντς, Όζμπακις 2, Σονμέζ, Γιλμάζ, Κορολίγια 1, Μπεσκαρντεσλέρ 1, Τζαγκατάι 1, Σεζέρ

 

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 4, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 6, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ